El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

L'Imperi bombardeja per a salvar vides humanes, diu.

quetgles | 09 Abril, 2011 10:34

 

  

     L'Imperi bombardeja per a salvar vides humanes, diu.     

    En Ben Alí era l'home beneït pel subimperi francès per  a administrar Tunísia. Quan esclataren les revoltes populars, En Ben Alí les reprimí amb gran duresa. Començaren les matadisses. Però l'Imperi i França continuaven donant suport al seu home de Tunis.

  ''La matança de Tunísia té l'aval de França'' va denunciar la periodista tunisenca Sihem Bensedrine, exiliada a Barcelona, segons Vilaweb, 14.01.2011.

    A la fi, En Ben Alí va abandonar el poder, però sense que intervingués ''Occident''.

    Respecte de la revolta popular algeriana actual, 2011, l'Imperi també es mantingué a l'espera. Cal recordar que, a 1991,  el Front Islàmic de Salvació guanyà les eleccions, i que, tot seguit,  ''Occident'' invalidà el resultat electoral. Començà una cruenta guerra civil en la que els islamistes foren derrotats. El nou règim algerià, aprovat per l'Imperi, declarà fora de la llei el Front Islàmic.

    Igualment, l'Imperi es mantingué impertèrrit respecte de la revolta popular contra En Hosni Mubarak, l'home de l'Imperi a Egipte.

    El reietó absolut de Bahrain, Al Khalifa,  massacra els revoltats fins a extrems inaudits, i Na Hillary Clinton no diu res. Com ha de dir res, si Al Khalifa és l'home de l'Imperi i Bahrain és la base de la cinquena flota ianqui.

  El rei absolut d'Aràbia Saudita, Abdulaziz Al Saüd, ha acudit en ajuda d'Al Khalifa i tropes saudites han envaït Bahrain, sense que N'Obama i En Ki Moon reprovin els règims.

 

    Es pot constatar que el món té ben assumit que hi ha un ordre imperial. Es pot constatar que tan bon punt esclata una revolta popular o una guerra civil, el món conté l'alè en espera del que dirà l'Imperi (Per descomptat, França i el Regne Unit, no fan intervencions bèl·liques sense l'aprovació dels Estats Units. França i el Regne Unit són els subimperis). 

 

   Igualment es pot constatar que l'ONU fa resolucions majorment per iniciativa de l'Imperi. Sembla com si En Ban Ki Moon sempre estigués a l'espera d'un esclafit de dits d'En Barack Obama.

 

    Es pot constatar que aquests règims despòtics i aquests monarques absoluts tenen el suport polític i militar de l'Imperi (militar, en el sentit que són proveïts d'armament).

 

   En front de les actuals massacres, En Barack Obama ha decidit no intervenir, excepció feta del conflicte libi.

 

    Tot i que les matadisses són més notables al Iemen i més escandaloses a Bahrain, N'Obama va decidir que on s'havia d'intervenir militarment era a Líbia, contra el règim libi, contra En Moammar al Gaddafi.  I tot d'una, el Consell de Seguretat va aprovar la resolució 1973, es declarà Líbia zona d'exclusió aèria per a protegir a la població civil.

 

   En Ban Ki Moon i els mitjans ''occidentals'' n'estaven ufanosos d'aquests bombardejos ''humanitaris''.

 

   Però de seguida vingueren les lamentacions. Els mitjans han assenyalat que els bombardejos provoquen víctimes civils.

   Els mitjans espanyols i catalans també s'han apuntat a favor del bàndol de la bonesa (de la bonesa humanitària, diuen) i clamen lamentant el errors dels bombarders i les víctimes civils que provoquen.

  

   Al igual que l'Imperi, fan com si els morts del bàndol d'En Gaddafi no fossin víctimes que lamentar.

 

    El president de Rússia, En Dmitri Medvédev,  en canvi, ha presentat una queixa formal considerant que l'OTAN fa una intervenció a favor d'un dels dos bàndols en lluita, la qual cosa atempta contra els principis de Nacions Unides.

 

   Sembla que França ha aprofitat l'esvalotament per reforçar el seu subimperi. I contra la legislació internacional, ha decidit intervenir a la guerra civil de Costa d'Ivori contra el govern d'En Laurent Gbagbo. Hem de suposar que amb el permís de l'emperador Obama. S'ha d'entendre que N'Alassane Ouattara és l'home de Washington.

 

  

 

  

 

   

 

     

 

 

     

 

 

   

   

 

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb