El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

La premsa "progre" encobreix els crims autoritzats per En Barack Obama

quetgles | 05 Octubre, 2010 16:30

 

            La premsa "progre" encobreix els crims autoritzats per En Barack Obama.  

     Els mitjans de comunicació espanyols de caràcter progressista, com vg. Els diaris El País o el Periódico de Catalunya (Aclariment: l’amo d’aquest diari, N’Antonio Asensio, és una peça del tauler polític espanyol; és present a actes de la família reial espanyola, però també compareix a actes importants del PSOE) continuen esforçant-se donant un suport decidit a les polítiques del president dels Estats Units, En Barack Obama.  Els mitjans espanyols progressistes fan pinya amb els mitjans dretans a l’hora de denunciar "les maldats" d’aquells països (o d’aquells agents històrics) que s’atreveixen a denunciar la política del govern dels Estats Units. Aquesta pinya mediàtica fa  costat als arguments de les forces armades ianquis que ocupen l’Afganistan.

   Submisos als interessos polítics de l’Imperi,  els mitjans espanyols trameten una informació sobre l’escenari de la guerra de manera que un perceptor innocent hauria de creure que, certament, aquelles tropes aliades fan la guerra a l’Afganistan  amb l’objectiu d’establir la pau i els valors de la "civilització occidental".  I també hauria de pensar, el perceptor innocent, que els "talibans" són la representació de la barbàrie i del fanatisme.

      Tot i que aquests mitjans disposen d’experts i de "grans savis",  no són capaços d’explicar aquest fenomen tan extraordinari:  l’exèrcit més poderós del món, amb les armes mes sofisticades i destructives, al cap de nou anys de guerra, es manifesta incapaç de guanyar la guerra als talibans (s’entén que els talibans són uns pocs milers d’insurgents pobrament armats).

   

     Els mitjans "progres" espanyols  (De catalans, pròpiament, no n’hi ha) han arribat a un punt d’insignificança, de manera que han esgotat el crèdit sobre la seva capacitat d’informació.  Actualment, la major part de grans mitjans mundials ofereixen una informació que intenta realment fer comprensibles els grans esdeveniments, i, en especial, el perquè del fracàs de la guerra de l’Afganistan. 

    Els mitjans espanyols – els "progres" i els reaccionaris – semblen cecs i sords davant els crims contra la humanitat que tenen a veure amb les autoritzacions del president dels Estats Units.

   El premi Nobel de la Pau, En Barack Obama, tot fent negació de les seves promeses electorals,  ha augmentat el pressupost de guerra, ha prosseguit les guerres brutes del seu antecessor i ha incrementat el nivell de criminalitat (Per a no repetir-me, podeu veure el meu post  El premi Nobel de la Pau mou guerra a mig món.).

     Els espanyols, no, però els grans mitjans britànics i nord-americans sí fan descripcions dels desastres de la guerra, descripcions que s’acosten a la realitat de la devastació de l’Afganistan i del Pakistan.

    Però, a més a més, s’ha de destacar la nova dialèctica que afecta decisivament la guerra mediàtica: els centenars – o milers – de mitjans digitals han multiplicat les fonts d’informació; la mateixa cosa s’ha de dir dels les desenes de milers – o milions – de blogs que naveguen per Internet amb informació sobre totes les qüestions que afecten als humans.  Atenent a la veritat de la guerra i a la llibertat informativa, el món digital ha fet un salt qualitatiu.  Abunden els mitjans digitals  que ofereixen un nivell informatiu més ponderat que la dels grans mitjans sotmesos a les pressions del Poder. Per altra banda, la quasi totalitat dels grans mitjans de comunicació de la UE i dels Estats Units són empreses propietat d’un capitalista. I, pel contrari, els partits polítics o les cooperatives socials, majorment, no han aconseguit desplegar grans mitjans de comunicació. En aquest terreny, els grans avenços venen de la ma de les publicacions digitals.  

 

      Així com els exèrcits dels Estats Units i de l’OTAN sembla que perden la guerra de l’Afganistan, semblantment, és possible, jo crec, que qualques mitjans digitals són capaços de guanyar la guerra mediàtica als grans mitjans al servei de l’Imperi, o sigui, del capitalisme.

 

     Com a mostra de l’alt nivell assolit per a la guerra mediàtica, faig un "link" d’un post publicat a Wold Socialist Web Site (wsws.com) per En Bill van Auken, periodista i activista del Partit Socialista per la Igualtat (Estats Units):  Els Estats Units intensifica la matança a ambdos costats de la frontera.

     US escalates killing on both sides of Afghanistan-Pakistan border

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb