El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

La premsa d'esquerres nord-americana. Una notícia.

quetgles | 06 Setembre, 2010 17:06


                           La premsa d'esquerres nord-americana. Una notícia.

 

     Un del efectes positius de la globalització resulta del fet que els productes penjats a Internet són a l’abast dels navegants, tot superant la barrera linguística. Per suposat, l’anglès és la llengua predominant.  Com sabeu, Google ofereix la traducció automàtica al català de la major part de posts. 

    Les corporacions financeres  controlen els grans mitjans de comunicació, majorment. Però fins ara no han pogut discriminar els productes de la Xarxa.  Per altra banda, les grans potències i les potències emergents han desplegat poderosos mitjans de comunicació que entren en competició amb els mitjans de les grans financeres occidentals (Els grans diaris de Rússia, la Xina, l’Iran, fan  edicions en anglès i en altres llengües).

  

  El motiu d’aquest escrit meu és per a difondre un article d’En Chris Hedges, un destacat comentarista social de la premsa d’esquerres dels Estats Units. Al meu parer, la premsa d’esquerra nord-americana està més a l’esquerra que l’europea, i és més radical, de molt.

    M’he sentit reconfortat de veure que tot un seguit de comentaris meus  sobre l’imperialisme  ianqui tenen molts de punts de coincidència amb els d’En Hedges.

   Per veure l’escrit d’En Chris Hedges basta que premeu L'Imperi ianqui està en fallida.

Comentaris

premsa

Pere | 06/09/2010, 21:52

Tens raó Joan. Però hi ha premsa d'esquerres a Europa? A mi em fa la impressió que no. Hi ha algun franctirador i poc o gens de pensament d'esquerres.

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb