El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

La Bíblia, disbarats. Adam i Eva.

quetgles | 27 Juny, 2010 15:55

  

   La Bíblia i l'incest originari.

 

 

 

       Proemi:

 

   Les Esglésies cristianes (i també la jueva) estan en campanya de propaganda permanent tot afirmant que la Bíblia  (o la Torà) és paraula de Déu.

   

      Alhora els seus teòlegs intenten rebatre les teories científiques que posen en evidència la inconsistència de moltes fantasies del llibre. En darrer terme, els teòlegs escampen la superstició i el dogmatisme.

 

     Aquestes Esglésies disposen d'uns poderosíssims mitjans per  difondre els seus missatges.  

 

   Per altra banda, es dóna una aliança entre les oligarquies i les Jerarquies cristianes. Així, per exemple,  als Estats Units a moltes escoles s'imparteix la teoria de la creació del món per Déu (el disseny intel·ligent), i alhora  la teoria de la Física i de l'evolucionisme.

 

    Un altre exemple. A l'Estat espanyol, com és sabut, el govern ha imposat la religió catòlica com a assignatura d'obligat compliment per als centres, si bé és voluntària per als alumnes.

 

    En front d'això, he pensat que és necessari continuar la tasca de la Il·lustració i continuar la guerra ideològica contra la reacció i l'oligarquia.

 

    Els 40.000 teòlegs dedicats a l'estudi de l'Antic Testament saben que el Llibre és una col·lecció de disbarats i un exercici de deconstrucció del llenguatge; però van ben alerta a denunciar els disbarats. La seva funció és la de donar validesa al Llibre en base a la ciència teològica.

 

   Fins aquí el proemi.

 

 

     Tesi:  Atenint-nos al relat del Gènesi, s'ha de concloure que els primers pobladors del planeta (N'Adam i N'Eva i els seus descendents hagueren de recórrer a l'incest per tenir descendència.

 

 

    Vegem la cosa:  Segons el Gènesi, Adan i Eva tingueren dos fills barons, En Caïm i N'Abel.  N'Abel fou assassinat per En Caïm.

 

   A Gènesi, 5, 3, es pot llegir: Quan Adam tenia cent trenta anys va tenir un fill semblant a ell i li va posar el nom de Set. Després del naixement de Set, Adam encara va viure vuit-cents anys i tingué fills i filles. Adam morí a l'edat de nou-cents trenta anys.

 

     Que resti clar: Per a la continuïtat de l'espècie, aquells humans havien de mantenir relacions sexuals de germans amb germanes, sobretot.

 

     També on diu que   En  Caïm es va unir a la seva dona, i ella va infantar el seu fill Hanoc. En Caïm va fundar una ciutat i li posà el nom d'Hanoc, el seu fill (Gènesi, 4, 17). Vaja! No diu que la seva dona fos germana seva.

 

 

   He de suposar que, fa uns tres mil anys,  les jerarquies jueves estaven molt ocupades en seleccionar, entre milers d'historietes de molts d'autors que es deien inspirats per Déu, aquelles que havien de conformar la Torà (o sigui, el Pentateuc de l'Antic Testament).  I una vegada confeccionat el Pentateuc, ja no pogueren introduir correccions. Segons la tradició jueva i la cristiana, l'autor fou En Moisès.

 

   Al meu parer, la quasi totalitat d'històries de la Bíblia són construccions impossibles, en el sentit que fan un ús indegut del llenguatge. Així, a la cita esmentada, es diu que En Caïm va fundar una ciutat i li posà el nom d'Hanoc, el seu fill (Gènesi, 4, 17). Tal afirmació és malmetre l'ús del llenguatge; En Caïm podia fundar una família, però no té sentit dir que va fundar una ciutat; a uns territoris despoblats no poden sorgir ciutats (segons el relat del Gènesi, Adam i Eva i els seus descendents eren els únics habitants del planeta).

 

    Vegem la cosa. Aquells homenets que escrivien historietes sagrades anaven per lliure, elaboraven relats tot desconeixent el que havien escrit altres narradors de temes sagrats. Així, s'entén que d'un relat inicial es desprèn que Jahvè-Déu va crear una primera humanitat que va poder subsistir gràcies a les imprescindibles pràctiques incestuoses entre familiars pròxims. Mentre que a un altre relat (Levític 18, 6-20), En Jahvè fa una condemna expressa i detallada de la pràctica incestuosa.

  

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb