El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

El Papa es venja de Saramago post mortem

quetgles | 21 Juny, 2010 07:05


    En Benet XVI es venja d’En Saramago post mortem

 

 

 

    En Joseph Ratzinger tingué el càrrec de Gran Inquisidor (''Prefecte per a la Congregació de la Doctrina de la Fe'') des de 1981 al 2005. Disposava de quaranta mil esbirros que l’informaven de tot allò que podia afectar el dogma i la moral de l’Església catòlica.

   Per suposat, En Ratzinger rebia un riu d’informes sobre el més variats temes. Tenia informació constant de les activitats pederastes dels mossens catòlics, i, en tot moment, procurava que no es fessin públics els escàndols.

    En Ratzinger ''inquiria'' sobre la vida d’aquells que es mostraven crítics amb l’Església catòlica o amb el dogma catòlic.

    Quan va esclatar l’escàndol tremend d’En Marcial Maciel (el fundador de la Legió de Crist), En Ratzinger, ja com a Benet XVI, va ''sentir compassió'' per aquell mossèn vell i malalt  i que estava penedit dels seus pecats; En Ratzinger es limità a apartar a En Maciel del ''sacerdoci públic'' i li va indicar que portés una vida ''d’oració i penitència''.  Pel contrari, els processats per delictes de pederàstia als jutjats ordinaris són condemnats a penes de presó.

    El Gran Inquisidor i la Cúria romana estava al corrent de les feredats d’En Maciel, i callaven. En Maciel era un gran pecador, però era un dels seus.

    Respecte d’En José Saramago, pel contrari, En Ratzinger Benet XVI no ha expressat condol per la mort de l’escriptor portuguès, sinó que ha expressat ressentiment contra En Saramago, a qui ha considerat com a enemic de l’Església.

    En Ratzinger s’ha volgut venjar d’En Saramago post mortem – jo crec -. En Ratzinger ha manat a l’esbirro  Claudio Toscani la confecció d’un obituari a ''L’Osservatore romano'' condemnant sarcàsticament a José Saramago, com si se’n alegrés de la seva mort. Continua viva la tradició catòlica: en tot temps l’Església catòlica procura la destrucció física dels seus enemics, però, a més a més, els injuria. Com escrivia En Voltaire al signar les seves cartes, ''écrassez l’Infame''.

 

 

   

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb