El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

Obama i Gaza

quetgles | 02 Juny, 2010 14:28

 
     N’Obama disposa de 200.000 agents, de setze agències, una de les quals és la CIA.

 

 

    Comptant amb aquests exèrcits d’espies, el Cap de l’Imperi, En Barack Obama, té coneixement de tots els moviments armats del món.

   N’Obama sabia que l’esquadra israeliana obriria foc contra  l’estol de l’ajuda   humanitària; ho sabia, i va decidir mantenir-se absolutament al marge. Ni tan sols es va molestar a fer una petita declaració de respecte a les Ong humanitàries.  No, ell, N’Obama, fill de pare musulmà i africà, ha de demostrar que és capaç de desplegar una política tan o més dretana que la d’En George Bush.

     

      Succeïda la massacre, ara N’Obama no condemna el crim. Amb gest contrariat, deu pensar que les coses ''se li compliquen'' a l’Orient Mitjà.

    Oh, sí, les coses se li compliquen a N’Obama:  a Palestina, però també a l’Irak, l’Afganistan, Pakistan, Iran, Corea del Nord, Somàlia, Sudan, Nigèria, Mauritània, Iemen...Ahir va dir que enviaria uns ''experts contra el terrorisme''  a Tunis.

     Per a protegir les naus humanitàries no va moure un dit, N’Obama; i tampoc va enviar ''experts contra el terrorisme'' a les aigües de Gaza. N’Obama, en canvi, és capaç d’enviar cinc vegades més d’avions (''drones'') que En Bush a bombardejar les àrees més pro taliban del Pakistan.

 

     No és solament que vagi en augment el desprestigi del govern  d’Obama (el 40 % de suport popular a USA), sinó que la Xina sembla que ha decidit a jugar de contrapoder mundial. El govern xinès ha esdevingut líder mundial al condemnar la massacre, i, sobretot, al exigir que es faci aplicar la jurisdicció internacional i que s’aixequi el setge a Gaza...i, mentre, Europa mostra la seva insignificança.

   

 

 

     

 

 

  

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb