El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

El capitalisme. L'Aliança estratègica amb les esglésies cristianes.

quetgles | 25 Setembre, 2009 16:17

    El capitalisme. L’Aliança estratègica amb les esglésies cristianes. 

       Des del segle XIX,  capitalisme ianqui va establir uns forts lligams amb les esglésies protestants.  Després de la II Guerra, l’Església catòlica també va entrar a formar part d’aquesta aliança estratègica.

    Un exemple notable d’aquesta aliança estratègica és el que fa referència al paper polític jugat per l’Església catòlica de Xile fent aliança amb les organitzacions neocons ianquis. Sobre això, a la web “Chicago boys”, en anglès, es fa saber que:  Els Chicago Boys va rebre la seva educació econòmica bàsica de l'Escola d'Economia a la Universitat Catòlica.  L'any 1956 que l'Escola havia signat un programa de tres anys d'intensa col • laboració amb la Facultat d'Economia de la Universitat de Chicago (el "Projecte Xile"), després de Santiago 's universitats més grans s'havia negat a participar. Això va implicar professors de Chicago va a ensenyar a Santiago, la donació d'una biblioteca moderna completa, beques als millors estudiants de Xile, etc Sota la direcció de Dean Theodore Schultz de la Universitat de Chicago, aquest programa va ser renovat tres vegades i, finalment, va tenir un efecte transformador sobre la política econòmica a Xile.  Per això, els graduats de l'Escola d'Economia de "La Católica" (de la Universitat Catòlica) es diuen "dels Chicago Boys." Només alguns d'ells van ser més tard per a estudis de postgrau a la Universitat de Chicago, on es van inscriure en Arnold Harberger 's d'Amèrica Llatina Taller de Finances i diners de Milton Friedman i Banca Taller.  Tot el grup estava fortament influenciada per l'Escola d'Economia de Chicago, i especialment pels escrits i propostes de polítiques públiques de Milton Friedman”.   

  Podeu seguir el tema en profunditat al meu escrit  Hayek i Popper.

 

( És una versió nova i ampliada). En aquest escrit explico de quina manera les elits econòmiques decidiren crear “el fenomen  Hayek”. Veureu que En Friedrich Hayek és una de les grans icones del neoliberalisme.

  

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb