El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

Els cultivadors espanyols del cretinisme.

quetgles | 31 Maig, 2020 15:51

que la nova nació , E                                        Els cultivadors  espanyols del cretinisme.

 

       Els cultivadors espanyols del cretinisme donen per supoosat que una nació - en aquest cas la nació catalana - pot desapareixer pel simple fet d'un matrimoni reial. Els savis de Madrid, grans cultivadors del cretinisme, en tots temps sostenen que la nova nació, Espanya, sorgí  del casament entre N'Isabel de Castella i En Ferran d'Aragó, però tot seguit, en tot moment, entenen que la nova nació era absolutament castellana, i respecte de la nació catalana no en diuen res, com si no existís (Regne d'Aragó, en diuen, però mai expliquen que aquests regne tenia Barcelona com a capital i que Aragó era una petita part del regne català). 

    El cretinisme espanyol arriba a l'extrem d'aquell periodista madrileny  que treballa a l'Última Hora que es queixava perque havia rebut un escrit de l'ajuntament de Palma en llengua catalana. El cretí demanava la seva  llibertat linguística; però del fet que els catalano parlants mallorquins rebin més dels 90 % d'avisos   en espanyol no en tenia res a dir, l'alcabot. (Per cert, la major part de comerços balears incompleixen la llei lingística, i el govern balear no en diu res; calla com un mort). Actualment, la nació catalana té més població que Madrid i les dues Castelles. I hi ha més de deu milions de catalano parlants.

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb