El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

La mula va quedar clavada a lea quatre potes.

quetgles | 20 Març, 2020 19:56


    Sa mula va quedar clavada a les quatre potes.
     
       
       Segons me contaren, cap allà els 1930, a Llucmajor, uns treballadors del camp sotmesos a la imposició de la norma universal catòlica del dijuni i l'abstinència (segons la qual havien de sortir a treballar amb dijú), decidiren treure la mula sense menjar. La mula, quan fou al camp, quedà clavada a les quatre motes, no hi havia manera que es mogués.
         L'obgentiu del meu escrit és denunciar el quinze segles del canalla discurs 
dels 40.000 teòlegs catòlics sobre la bonesa de la probresa. Els 40.000 teòlegs a les 200.000 trones predicaven no la tant el discurs teòric d'En Tomàs d'Aquino, com el referent a l'Evangeli de Mateu (19:23), segons el qual es recull una suposada declaració d'En Jesús de Natzaret. Segons diu Mateu, Jesús va dir: Us asseguro que un ric dificilment entrarà al Regne del Cel . Més encara: és més fàcil que un camelltravessi el forat d'una d'una agulla que el ric entri al Regne  de Déu. 
 
    Segons els teòlegs, la cosa quedava clara: Com més pobre era un, més avantatges tenia per aconsefuir el Regne del Cel. I ells mateixos no s'estava de fer el vot de pobresa, els torracollons.
        
 
       

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb