El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

La mula va quedar clavada a lea quatre potes.

quetgles | 20 Març, 2020 19:28


    Sa mula va quedar clavada a les quatre potes.
     
       
       Segons me contaren, cap allà els 1930, a Llucmajor, uns treballadors del camp sotmesos a la imposició de la norma universal catòlica del dijuni ni l'abstinència (segons la qual havien de sortir a treballar amb dujú), decidiren treure la mula sense menjar. La mula, quan fou al camp, quedà clavada a les quatre motes, no hi havia manera que es mogués.
         L'obgentiu del meu escrit és denunciar el quinze segles del canalla discurs 
dels 40.000 teòlegs catòlics la bonesa de la probresa. Els 40.000 teòlegs a les 200.000 trones predicaven no la tant el discurs teòric d'En Tomàs d'Aquino, com 
el referent a l'Evangeli de Mateu (19:23), segons el qual es recull una suposada declaració d'En Jesús de Natzaret. Segons diu Mateu Jesús va dir: Us asseguro que un ric dificilment entrarà al Regne del Cel . Més encara: és més fàcil que un camell
travessi el forat d'una d'una agulla que el ric entri al Regne  de Déu. 
     Durant quinze segles els 40.000 teòlegs catòlics han centrat el seu discurs essencial predicant la bonesa essencal de la pobresa. Ells mateixos  declaren que han fet vot de pobresa.
      O sigui, en unes societats mediavals on la majoria de població estava dins la pobresa, i on era frequent la mortalitat per manca d'aliment, els 40.000 van imposar tot de normes catòliques exaltant els beneficis de la pràctica voluntària dels dijunis i de les abstinències. Fenomenal! Als morts de fam, se'ls demana que encara patissin més fam! Realment no pot esser més bestial!
 
        
 
       

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb