El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

El PSOE i els socialistes europeus es suïciden; fan costat a l'imperialisme ianqui.

quetgles | 08 Febrer, 2019 21:43


     Què bonic!  El PSOE i els socialistes europeus agents  d'En Trump.

      En Guaidó és l'extrema dreta; és el peó d'En Trump. En Maduro representa l'antiimperialisme. El PSOE aposta per l'extrema dreta.

Els vassals europeus donen suport a l'imperialisme ianqui. Els socialistes europeus decididament en suport de les  maquinacions imperials.

  Vegeu que els mitjans russos ho tenen clar; vegeu el post de Russia Insider

    

Cold War 2.0 ha colpejat a Sud-amèrica amb una explosió als Estats Units i espera que els sieus enfronten els quatre pilars clau de la integració en curs Eurasia: Rússia, Xina, Iran i Turquia.

mongols.jpg

Integració eurasiàtica.

És l'oli, estúpid. Però hi ha molt més que conèixer l'ull (oliós).

Caracas ha comès el pecat cardinal final a ulls d'Excepcionalista; el comerç de petroli ignora el dòlar dels EUA o els intercanvis controlats pels EUA.

Recordeu l'Iraq. Recorda a Líbia. Tanmateix, l'Iran també ho està fent. Turquia ho està fent. Rússia és, parcialment, en el camí. I, finalment, la Xina comercialitzarà tota la seva energia en petroli.

 

Amb Veneçuela adoptant la cripto-moneda petroliera i el bolívar sobirà, ja l'any passat, l'administració de Trump havia sancionat a Caracas del sistema financer internacional.

 

No és d'estranyar que Caracas sigui recolzat per la Xina, Rússia i l'Iran. Són la veritable troika hardcore, no la "troika de la tirania", caricaturitzada de John Bolton, que tracta de lluitar contra l'estratègia de dominació energètica de l'administració de Trump, que consisteix bàsicament en aconseguir tancar totalment el comerç de petroli en petrodólares, per sempre.

teddyr.jpg

Petro-dòlars per sempre!

Veneçuela és un enginy clau a la màquina. L'assassí psico Bolton va admetre que estava en el registre; "Això farà una gran diferència econòmica als Estats Units si poguéssim invertir i produir les capacitats de petroli a Veneçuela". No es tracta només de deixar que ExxonMobil assumeixi les reserves massives de petroli a Veneçuela: la més gran del planeta . La clau és monopolitzar la seva explotació en dòlars dels EUA, beneficiant a uns pocs grans multimilionaris de petroli.

Una vegada més, la maledicció dels recursos naturals està en joc. No s'ha de permetre a Veneçuela beneficiar-se de la seva riquesa en els seus propis termes; D'aquesta manera, Excepcionalista ha dictaminat que l'Estat venezolà ha de ser destrossat.

Al final, això es tracta de la guerra econòmica. Cue al Departament del Tresor dels Estats Units imposant  noves sancions  a PDVSA que equivalen a un embargament de petroli de facto contra Veneçuela.

 

Guerra econòmica redux

 

Ara ja està fermament establert, el que va passar a Caracas no va ser una revolució de colors, però un règim promogut pels Estats Units d'edat va canviar el cop amb les elits compradoras locals, instal·lant com a "president interí" una quantitat desconeguda, Juan Guaido, amb el seu corredor d'Obama, credencials de dreta.

Tothom recorda que "Assad ha d'anar". La primera etapa de la revolució del color sirià va ser la instigació de la guerra civil, seguida d'una guerra proxy a través de mercenaris multinacionals i jihadi. Com ha assenyalat Thierry Meyssan, el paper de la Lliga Àrab és ara interpretat per l'OEA. I el paper d'Amics de Síria, ara mentit en la brossa de la història, ara és realitzat pel grup de Lima, el club dels vassalls de Washington. En comptes d'al-Nusra "moderats rebels", podem tenir mercenaris "moderats rebels" colombians -o formats diversos emirat-.

Contràriament a les notícies falses de les empreses corporatives occidentals, les últimes eleccions a Veneçuela van ser absolutament legítimes. No va haver-hi manera de manipular les màquines de vot electrònic a Taiwan. El Partit Socialista dirigent obté el 70 per cent dels vots; l'oposició, amb moltes festes boicotejant, va obtenir el 30 per cent. Una delegació greu del Consell Iberoamericà d'Experts Electorals (CEELA) va ser ferma; l'elecció va reflectir "pacíficament i sense problemes, la voluntat dels ciutadans veneçolans".

L'embargament nord-americà pot ser cruel. Paral·lelament, el govern de Maduro pot haver estat summament incompetent en no diversificar l'economia i invertir en l'autosuficiència alimentària. Els principals importadors d'aliments, especulant que no hi ha demà, estan fent una matança. Encara així, fonts fiables a Caracas expliquen que els  barris -els barris  populars- romanen en gran mesura pacífics. 

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb