El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

Canadà pagarà pel seu mal comportament, segons Global Times.

quetgles | 26 Desembre, 2018 08:39


Canadà pagarà pel seu mal comportament

Font: Global Times Publicat: 23/21/2/2013 21:33:39

Canadà està prenent una postura més dura. D'una banda, el ministre d'Afers Exteriors, Chrystia Freeland, va demanar divendres l'alliberament immediat de dos canadencs detinguts a la Xina. D'altra banda, va afirmar que "Canadà està duent a terme un procediment jurídic imparcial, imparcial i transparent pel que fa a Meng Wanzhou, director financer de Huawei, Canadà respecta els seus compromisos internacionals, incloent el seu tractat d'extradició amb els EUA". Canadà buscarà més suport dels seus aliats en els propers dies, va dir Freeland el dissabte. 

Fins ara, només els EUA i el Regne Unit han recolzat la posició de Canadà. La UE va emetre una declaració que diu que l'acte de la Xina "suscita preocupacions sobre la investigació legítima i les pràctiques empresarials a la Xina". Però els principals estats membres de la UE encara no han fet declaracions públiques.

Els intents de Canadà de resoldre un conflicte amb la Xina per atrapar als seus aliats mai no funcionaran. 

L'arrest de Meng no va tenir suport popular a la comunitat empresarial global. La repressió i les inquietuds suscitades per Meng van superar amb freqüència els plantejats per les detencions dels dos canadencs. Canadà i els seus aliats mai no poden torçar la veritat. 

Sobre la base de la malaltia nord-americana a través del temps, es pot fer un judici general que la detenció de Meng és la persecució política de Washington i Ottawa amb les seves armes legals ben desenvolupades. Els EUA i Canadà s'han unit per trencar la frontera crucial entre el joc empresarial internacional i la lluita geopolítica.

Els dos canadencs van ser investigats d'acord amb les lleis xineses i van gaudir exactament dels mateixos drets que altres estrangers. Cap evidència ha demostrat cap tractament injust. Les pràctiques jurídiques consistents de la seguretat nacional de la Xina no han canviat. 

Cada vegada que Xina deté legalment als ciutadans dels països occidentals, els mitjans de comunicació occidentals informen de forma inesperada l'esdeveniment com una violació dels drets humans i l'estat de dret. Aquestes escenes poden continuar fins que els països occidentals mostrin més respecte per les lleis de la Xina.

L'actitud de la Xina cap als estrangers és molt sòlida, fins i tot en les circumstàncies actuals. L'arrest de dos canadencs no canviarà tal actitud, i la societat internacional, inclosos els països occidentals, són bastant clars sobre això. Els Estats Units, el Canadà i els seus aliats volen afegir pressió sobre Xina fomentant la idea que l'entorn comercial de la Xina podria estar deteriorant-se. 

Segueix sent incert el que faran els Estats Units i els seus aliats a continuació. Els EUA atacaran més empreses xineses? Es normalitzarà l'arrest dels executius com a mitjà de supressió? Es demanarà a més aliats que cooperin amb l'extradició? Washington utilitzarà els mateixos mitjans per fer front a competidors d'altres països i regions? Aquestes preguntes continuen sent desconegudes.

Si els EUA demanen al Canadà que extraditi més executius d'altres companyies xineses, Canadà i altres aliats dels EUA fan el que se'ls diu? 

El ministre d'Afers Exteriors del Canadà, respongui aquestes preguntes i prediga com reaccionaran altres aliats. 

Canadà és un còmplice en la violació dels EUA de l'ordre comercial internacional. Mentre reclama devoció i innocència en la defensa de l'estat de dret, està prenent accions irracionals i sense escrúpols contra Xina. Canadà certament pagarà per això. 

El Canadà mai no obtindrà un suport sincer de la societat internacional. Cap país és tan insensat com per no comprendre la situació real.

La saviesa diplomàtica de la Xina serà provada després del cas Huawei. La Xina no ha d'exagerar-se, ni tampoc ser suau en contraatacar els països més actius de l'aliança d'intel·ligència "Five Eyes", a saber, Austràlia, Canadà, Nova Zelanda, el Regne Unit i els EUA. Xina farà que Canadà pagui el preu si extreu Meng als EUA per demostrar al món el cost d'ajudar a Washington a fer mal a la Xina.

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb