El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

El mite del Tibet.

quetgles | 29 Novembre, 2018 07:59


                       El mite del Tibet. Convé no badar (2).

 

     (Estic fent proves per a una major difusió)

Com deia a l’1, l’Imperi ianqui controla les agències de comunicació mundials i amb aquestes fa campanya permanent contra Rússia i la Xina.

    Des de 1950, l’Imperi desplega una campanya inacabable tot denunciant una suposada opressió de la Xina sobre la nació tibetana. I la punta de llança d’aquesta campanya consisteix en l’exaltació del Dalai Lama i del budisme tibetà. El Dalai Lama es presentat com el gran líder tibetà que pretén la independència del Tibet.

     Però la creixent informació sobre el Tibet que es troba a la Xarxa fa entrar en crisi la campanya ianqui. Sembla que el Dalai Lama és un farsant. Allò que podeu trobar a la Xarxa mostra que el Tibet de l’any 1950 no era un paradís budista sinó un infern social on les castes inferiors vivien en esclavitud. Un règim de castes, aquesta era la realitat del Tibet.  Un règim on la casta superior es reserva els privilegis socials i les riqueses. El palau-monestir de Potala (un del més grans i luxosos del món, amb més de mil cambres) era la residència del Dalai Lama.

      Fou En Mao Zedong el veritable alliberador dels tibetans. En efecte, els tibetans passaren d’un sistema de castes medieval a un de socialisme avançat, amb l’índex de creixement més gran del món a partir del 1978.

 

       Per entendre la cosa, us convido a llegir el post del doctor Michael Parenti

Editorial Streicher: Michael Parenti - El Mito del Tíbet

 

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb