El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

Caram! Són els partits ''populistes'' d'Europa els qui donen suport decidit a l'independentisme català.

quetgles | 18 Desembre, 2017 20:16


  


Caram! Són els partits ''populistes'' d'Europa els qui donen suport decidit a l'independentisme català.


 

Són els denominats ''partits populistes'' (o, amb més freqüència, ''partits d'ultra dreta'') els qui donen un suport decidit a l'independentisme català. Els partits de l'esquerra europea tradicionals, en canvi, si de cas, donen suport a la política del govern espanyol contra l'independentisme català.

 

Aquests dies, es pot veure a Manuel Valls (ex primer ministre socialista francès) fent campanya en suport del PP i de C's, recolzant l'aplicació del 155. De manera semblant, En Jean-Luk Mélenchon (líder del Partit d'Esquerra) fa campanya en suport del candidat de CeC.Podem, tot fent d'esquerranista, però sense denunciar l'opressió del govern espanyol i sense reclamar la llibertat dels presos polítics catalans.

En campanya contra l'independentisme català, aquests líders esquerrans francesos fan recordar la campanya del Partit Comunista francès que als anys 1950 en la qual es postulava com a solució per a resoldre el conflicte algerià (O sigui, aquells dirigents comunistes s'oferien com a solució del conflicte independentista algerià. Venien a suposar que en una França comunista no es donaria opressió francesa a Algèria).
 Comentaris

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb