El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

El govern franquista es lleva la careta.

quetgles | 17 Octubre, 2017 17:03


                                                    El govern franquista es lleva la careta.


   El govern franquista d'En Mariano Rajoy es lleva la careta democràtica. A la pràctica, fa un cop d'Estat.
''Atado, i bien atado'', era la fórmula del manteniment del domini franquista feta al 1978. 
    Des de el 78, en tot temps, els franquistes han mantingut el control del mecanismes del Poder, en especial el de les forces armades i el del poder judicial (el del Tribunal Constitucional i el del Tribunal Suprem, en particular).
   Els jutges franquistes   actuen a la manera dels jutges hitlerians. Els jutges hitlerians, cumplint la llei, enviaven els jueus als camps de d'extermini. Hi enviaven els jueus, però també els acusats de revoltosos contra la legalitat (O sigui, els que s'atrevien a denunciar el règim nazi).
   La magistrada Carmen Lamela ha sigut l'encarregada d'enviar a la presó als líders d'ANC i d'Omnium Cultural, En Jordi Sànchez i En Jordi Cuixart, acusats del delicte de sedició. Na Carmen Lamela té un destacat historial judicial repressiu contra independentistes bascos. Fa poc dies, Na Lamela fou condecorada pel ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoilo, amb la medalla al mèrit policial, al 2 d'octubre, dia dels Àngels Custodis, patrons de la policia espanyola. Na Carmen Lamela ha sigut condecorada per la Policia i per la Guardia Civil.
    El PSOE actual exclama ''somos la izquierda'', però s'ha d'entendre que és una ''izquierda franquista''. El PSOE del 78  ja va firmar que estava d'acord amb el nou règim porposat pels franquistes. El secretari general, En Pedro Sánchez, prefereix donar suport al Partit Popular que fer una aliança amb Podemos contra el PP. Una aliança del PSOE amb Podemos no solament llevaria el PP del poder sinó que significaria la fi del règim franquista actual, la monarquia espanyola (Per cert, fou En Franco el qui, al 1947, va proclamar la monarquia espanyola. Fins aleshores, En Franco restava com a regente.).

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb