El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

L'atac dels EUA contra Síria: ¿tret d'advertència o la Tercera Guerra Mundial?, segons raona En Willy Wimmer.

quetgles | 10 Abril, 2017 20:22


 

  

 

   L'atac dels EUA contra Síria: ¿tret d'advertència o la Tercera Guerra Mundial?, segons raona En Willy Wimmer.

 

 

 

 

 

 

 

    Els comentaris que trobareu en aquest post coincideixen majorment amb els d'En Finian Cunningham,  penjats a BalearWeb. Les declaracions d'En Wimmer disposen d'un afegit de credibilitat perquè és  un distingit polític que va ésser ministre de defensa alemany.

 

    L'entrevista a Wimmer es publica  Sputnik Mundo en versió espanyola. Vegeu el post.

 

 

 

Tema:

 

Escalada a Síria després del presumpte atac amb armes químiques a Idlib (213).

 

 

 

Washington ha buscat dominar al món des de 1990, recorda Willy Wimmer, exsecretari d'Estat del ministeri de Defensa d'Alemanya i expresident del Parlament de l'OSCE, per això l'atac aeri nord-americà a Síria no li sorprèn, explica el mateix Wimmer en entrevista amb Sputnik.

 

"L'atac dels EUA contra una base siriana podria donar pas a una guerra nuclear"

 

D'acord amb l'opinió del polític alemany, en el context del "comportament unilateral i injustificat per part dels EUA" és impossible no parlar d'una escalada internacional.

 

"Tots sabem que des del final de la Guerra Freda, Estats Units va optar per una nova estratègia: busca dominar el món. Fins i tot ho declara obertament. Mirin les directives dels presidents nord-americans que li permeten lliurar guerres", observa Wimmer.

 

L'exalt funcionari assegura que la preocupació de les persones sobre una Tercera Guerra Mundial és justificada. A més, segons Wimmer, molts observadors assenyalen que "la nostra tràgica situació actual és molt similar a la crisi dels míssils cubans".

 

Opinió: "Estem en la Tercera Guerra Mundial però fragmentada en trossets"

 

 

 

"Països com els EUA, el Regne Unit i França, els quals fa sis anys van començar la guerra a Síria, no s'aturaran davant res. No els aturarà ni tan sols la Carta de l'ONU. Estan lliurant una altra guerra d'una manera comuna per a ells. Són conflictes que ells mateixos han creat ", explica Wimmer i recorda el cas del bombardeig de Iugoslàvia per part dels EUA.

 

"Cal posar-li fi a això! Ara ha sorgit una bona oportunitat per apel·lar a la raó", manifesta.

 

L'expert considera que ara com mai s'ha de celebrar una reunió entre el president rus, Vladímir Putin, i el mandatari dels EUA, Donald Trump.

 

"Totes les persones estan deprimides, callades i preocupades, exactament igual que a Alemanya abans de la Segona Guerra Mundial, segons les descripcions dels observadors internacionals. Tots els habitants a la Terra se senten així, perquè el comportament del president dels Estats Units al estil Rambo, per desgràcia, posa el món davant un fet consumat ".

 

Wimmer adverteix que les accions dels Estats Units podrien obligar molts països a sentir provocats.

 

No obstant això, el polític alemany espera una reacció equilibrada per part de Rússia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donald Trump, president dels EUA

 

 

 

Opinió: "O a Trump li han donat un cop d'Estat, o és tan ximple com sembla"

 

 

 

"Només podem mirar amb profund respecte a Moscou, on es troba un president assenyat, no un líder imprevisible, com Trump".

 

 

 

Wimmer assegura que els conflictes internacionals són alimentats també pels mitjans occidentals, dels quals resulta impossible fiar-se.

 

 

 

"Durant dècades, ens involucren en conflictes. Els mitjans de comunicació occidentals ens enganyen. Avui ningú va a donar ni un cèntim pel que diuen sobre el tema els ARD, ZDF, CNN, BBC i altres. La veritat és que aquests mitjans serveixen a la mentida ", assegura.

 

 

 

Més: Atac químic a Síria: "estem davant d'un muntatge"

 

 

 

"Des de 1990 hi ha hagut tantes mentides. És horrible! No importa contra qui s'apliqui -contra l'Iraq o contra Iugoslàvia- aquest patró ho veiem en la política exterior dels Estats Units des dels temps dels ports havans en 1898 i l'explosió de l'USS Maine. Són trucs fabricats de 'banderes estrangeres' que els donen dret a atacar a altres. Així que, si no ho aturem, ens espera alguna cosa molt dolent! Aquesta és una conclusió inevitable ".

 

 

 

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb