El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

Les enquestes secretes:  Na Marine Le Pen molt per davant dels seus rivals.

quetgles | 21 Març, 2017 06:48


 

   Les enquestes secretes:  Na Marine Le Pen molt per davant dels seus rivals.

 

     

     Convé no badar i desconfiar dels mitjans de comunicació,  mitjans que com més va,  més manipulen.

      Convé veure que els mitjans de la Unió Europea,  majoritàriament, són al servei de la política de Brussel·les,  o sigui, de la política de la dreta neoliberal (dreta,  de la qual el Partit Popular espanyol en forma part) (dreta,  on també s'ubicaven els parlamentaris europeus de CIU).

      Amb relació a la cursa presidencial francesa, la premsa manipuladora s'esforça encara més en suport del candidat preferit per Brussel·les,  el banquer Emmanuel  Macron.  Els mitjans no es cansen de dir que és impossible que Na Marine Le Pen guanyi la segona volta electoral (Na Le Pen presidenta significaria la fi de la UE).

        Respecte al debat d'ahir,  La Vanguardia,  21/03/17, fa un informe ''optimista'' de les opcions del  candidat ''centrista'',  informe que va sota el títol que fa: Macron es declara ''orgullós de ser banquer'' i diu que no és titella de ningú.

     Curiosament, el diari madrileny El Mundo titulava la seva crònica dient El primer debat de candidats a França conclou sense un vencedor.

    No deixa de sorprendre que la crònica de El Mundo subratlli la forta semblança del programa econòmic  d'En Mélenchon (candidat de l'''extrema esquerra'')  i el de Na Le Pen.

     Sembla que la meitat (o més de la meitat) dels francesos desconfien dels informes dels mitjans de comunicació. Respecte dels catalans (de tot Catalunya),  jo no sé quin deu ésser el percentatge dels desconfiats amb els mitjans, però sembla que no hi ha un panorama crític pronunciat respecte als mitjans.

      Amb la intenció de contribuir modestament a incentivar l'esperit crític dels catalans,  he pensat que seria bo posar a l'abast dels internautes catalans el post que recull les enquestes del diari parisenc Le Figaro. Vegeu-lo: French Presidential Race: Marine LePen Far Ahead of Rivals ...

 

     També és bo veure Marine Le Pen : dernières actualités et ... - Le Figaro

 

 

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb