El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

L'autèntica mà d'obra barata xinesa.

quetgles | 04 Setembre, 2016 19:40


                                               L'autèntica mà d'obra barata xinesa.

 

     Els 40.000 experts ''occidentals''  predicaren als quatre vents que l'extraordinari desplegament de la Xina (el més gran i el més accelerat de la història de la humanitat) no tenia cap mèrit,  que el desplegament era debut a l'existència d'una mà d'obra molt barata i molt abundant (S'ha de saber: En Santiago Niño Becerra,  catedràtic d'economia de la Universitat Ramon Llull de Barcelona,  era un dels grans predicadors).

        Pel que es veu aquests ''savis'' no en sabien res del fet que la Xina era,  de molt,  la major ''productora''  de graduats en enginyeria i en ciències tecnològiques,  així com en economia (Podeu veure la web  La Xina a punt. Farà amollar el mac als Estats Units.).

 

      Es sabut que la Xina és ara la primera economia mundial,  superant als Estats Units. Però el que s'ha de saber és que està guanyant la cursa científica i tecnològica. No pot ésser d'altra manera:  Si la Xina disposa de deu vegades més d'enginyers i de científics en tecnologia que els EUA,  llavors allò propi és que guanyi la cursa.

    

     Els dos vídeos que he penjat mostren quina és l'autèntica mà d'obra xinesa.

Chinese factory workers being replaced by robots - 2015 - YouTube.

    Això era al 2015,  però podeu veure el vídeo que mostra la total automatització d'una fàbrica de cotxes al 2016. Premeu Car Factory - Kia Sportage factory production line - YouTube.

 

    Per cert,  l'agència CCTV news fa saber que el sou mensual d'un obrer industrial xinès puja dels 150 dòlars del 2009,  als 700 dòlars del 2016. 

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb