El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

La Bíblia explicada per En Voltaire, en francès, a l'abast.

quetgles | 09 Juliol, 2016 09:05


    

  La Bíblia explicada per En Voltaire, en francès,  a l'abast.

 

     En diverses ocasions,  he explicat que els inquisidors del ''nacional-catolicisme'' iniciat al 1939,  ''depuraren'' les biblioteques públiques (i les privades,  si s'esqueia). I,  per descomptat, del llibre intitulat La Bíblia explicada por Voltaire no en va restar ni un exemplar.

    On donava per suposat que amb el nou règim democràtic espanyol s'havia assegurat la llibertat de pensament.

    Però,  en contra de la suposició,  la realitat és que  les biblioteques públiques  mai han recuperat La Bíblia explicada per Voltaire.

    Precisament,  un  indicador del veritable nivell de les llibertats a l'Estat espanyol és el fet que cap editorial espanyola (incloent les catalanes) es va atrevir a publicar l'esmentat llibre del famós il·lustrat francès.

   I encara un altre indicador negatiu sorprenent:  El Project Gutenberg ofereix de franc les obres més famoses d'En Voltaire,  però amb una excepció: a la oferta no figura la titulada La Bíblia explicada per Voltaire.

     Allò que jo crec:  Que les autoritats ianquis (que es declaren bons cristians de l'Església Metodista,  posem) en tot moment promouen la difusió de la Joly Bible (Per altra banda, la reina d'Anglaterra és el cap de l'Església anglicana).

 Com explico sovint:  Hi ha una santa aliança entre les Corporacions i les Jerarquies eclesials.

      Navegant per la Xarxa,  he trobat una versió gratuïta en francès de l'obra de referència (L'única vertadera revolució dels parisencs del 1789,  fou l'escapçament de l'Església catòlica de França).

    En contra del discurs públic oficial,  jo afirmo que és del tot necessari combatre el Poder ( i els poders ocults) de l'Església.

     He pensat que seria bo contribuir a la difusió del llibre interdit de Voltaire. Vegeu la web  

La Bible enfin expliquée : Voltaire, 1694-1778 : Free Download & Streaming : Internet Archive.

   Avís:  Es pot aconseguir la traducció del francès al català. Heu de pitjar on diu ''text complet''. Cal tenir manetes.

 

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb