El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

La Revolució Xinesa trasbalsa la resta del món (1).

quetgles | 07 Maig, 2016 09:27

      La Revolució Xinesa trasbalsa la resta del món (1).  

    Convé no badar. Als catalans els convé no badar.  Convé que les ''ànimes belles'' se'n adonin de l'impacte mundial que provoca la revolució xinesa. Les ''ànimes belles'' catalanes se'n han de donar que el seu ''bell món'' (món,  on la Xina en restava exclosa) és una pura il·lusió creada en base als materials informatius dels mitjans ''occidentals'',  o sigui, dels mitjans de les Corporacions neoliberals. Fins avui,  les ''democràcies occidentals'' han maldat per mantenir sotmeses les seves antigues colònies (i també les noves) de l'Àfrica  i de l'Àsia (I els EUA,  l'Imperi,  amenaça en destruir tots aquells règims que s'oposen a la seva estratègia imperial.  Pel contrari, el gegant oriental malda en l'establiment d'un món multipolar; i,  en aquest sentit,  desplega una rigorosa política exterior de no intervenció. Per a subratllar: No hi ha tropes xineses fora de la Xina.

    Actualment,  davant l'evidència de l'ascens de la Xina,  els mitjans ''occidentals'' més professionals comencen a abandonar les cantilenes de ''la mà d'obra barata xinesa'', de les ''bombolles immobiliàries'', d'una indústria  de ''productes barats de baixa qualitat'', d'una indústria centrada en les sabates i la roba,  d'un ràpid creixement debut a la introducció de les grans empreses multinacionals,  etc.  Com a mostra d'aquest canvi d'actitud periodística podeu veure aquesta web La Xina ja és la primera potència mundial del diari Expansión,  09/03/15.

 

   En contra d'aquests falsos llocs comuns difosos pels mitjans corporatius,  s'ha de saber que el prodigi industrial xinès (la ''revolució xinesa'') és la conseqüència del desplegament del pla d'En Deng Xiaobing,  el pla de ''la construcció  del socialisme a la manera xinesa''.

    La realitat de la Revolució Xinesa  contradiu  la falsa imatge difosa pels mitjans capitalistes. Vegem una primera aproximació.

   Així com Anglaterra va esdevenir la primera potència industrial al segle XVIII per causa de l'aplicació de noves tecnologies,  de manera semblant la Xina ha esdevingut la primera potència industrial també a causa de que aplica una tecnologia superior a la dels seus competidors,  en gran part de la indústria pesant.

   Avís: Indústria pesant i no solament indústria lleugera. La Xina és líder mundial en la major part de les grans indústries pesants.

       Actualment, els mitjans de les Corporacions (i els dels governs neoliberals) han quedat descol·locats. Fan com si continuessin disposant del monopoli de la informació. Però fa temps que el va perdre a aquest monopoli. A l'era dels mitjans digitals,  les amples masses treballadores tenen a l'abast abundant informació de mitjans ''no occidentals'' (''no occidentals'',  en el sentit que no estan al servei dels interessos de les Corporacions),  de manera que s'ha trencat el monopoli informatiu.

     Al moment present,  els internautes tenen a l'abast un esclat d'informació que fa inqüestionable la Revolució Xinesa.

    A l'actualitat,  la Revolució Xinesa es mostra esplendent i,  alhora,  la revolució informativa permet el fàcil accés al coneixement de la Revolució Xinesa,  fa palès que la Xina ha desplegat una nova civilització,  que les metròpolis xineses són al capdavant de la innovació en quasi tots els ordres.

      Per entendre la cosa: Els informes dels 40.000 ''experts''  que,  al gust dels neocons,  recreaven una Xina fracassada,  els informes queden ridículs davant els 40.000 vídeos que mostren la realitat de la Revolució Xinesa a Internet.

    Respecte a això,  m'he entretingut en recollir tot de vídeos publicats al You Tube que fan palesa la nova civilització xinesa. Vegeu-los.

 

   

China's High Speed train Fastest in the World #Mind Blow - YouTube

  

       Hi tech, China's high speed rail is how to build - YouTube

Chinese build 57-storey skyscraper in 19 days – timelapse video | World news | The Guardian

China, The Biggest Shipbuilder On The Planet - YouTube

The Largest Dam in The World - The Three Gorges Dam, China - YouTube

China’s Super Highway: MEGAPROJECTS (Part 6) - YouTube

China Has Opened The World's Longest Sea Bridge - YouTube

World's Largest Wind Farm | China's Future MEGAPROJECTS: Part 6 - YouTube

China's solar ambitions - YouTube

Made in China - Factory of the World - Documentary - YouTube

   

China's Future MEGAPROJECTS - YouTube   

 

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb