El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

La premsa catalana deixa sentir noves veus trencadores.

quetgles | 13 Gener, 2016 08:24

 

     La premsa catalana deixa sentir noves veus trencadores.

 

 

    Premsa catalana:  la escrita en català i la escrita en espanyol. Deixa sentir: es tolera la presència. Noves veus trencadores: articles de joves comentaristes (i de qualcuns no tan joves) que exposen plantejaments revolucionaris.

 

    He pensat que és possible que una part de l'elit econòmica de Catalunya (Elit de la qual en formen part els propietaris dels mitjans de comunicació) hagi decidit enfrontar-se a l'opressor espanyol. Convé tenir present que l'aristocràcia holandesa menà la guerra contra els ''tercios'' d'En Felip II. I també que fou una facció  de l'aristocràcia anglesa la que al 1688 feu la guerra contra l'absolutisme catòlic. I que, en contra de l'exèrcit franco-espanyol en la Guerra de Successió , fou l'aristocràcia catalana la que encapçalà la guerra.

 

    En aquest sentit, he trobat notable i sorprenent l'article d'En Borja Vilallonga al diari Ara.cat, 12/01/2016. He pensat que seria bo contribuir a la seva difusió. Vegeu-lo: El realisme polític de Puigdemont i la CUP (Borja Vilallonga).

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb