El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

Als Estats Units els arriba el Sant Martí.

quetgles | 16 Desembre, 2015 09:37

  

    Als Estats Units els arriba el Sant Martí.

 

 

 

       Dit planerament  per copsar la cosa:

 

        Els mitjans ''occidentals'' (els de les Corporacions capitalistes),sense aturar, proclamen la bonesa de l'agenda criminal de l'Imperi.

 

    Segons aquesta agenda, el món és monopolar i els qui no es sotmeten als designis imperials, si més no, ha de ser castigats.

 

    Els Estats Units i els seus vassalls amenacen a mig món, econòmicament i militar.  I en tot temps mouen guerres ''per a preservar la pau'' (No de bades, el president dels Estats Units, En Barack Obama, va rebre el premi Nobel de la Pau). El bloc imperial imposa les seves resolucions sense esperar l'aprovació de l'ONU (És més, tot fa  pensar que l'Imperi controla l'ONU).

 

   Al 1990, amb la desfeta de l'URSS, els mitjans de les Corporacions anunciaven joiosos l'inici de la Pax Ianqui. Però, d'immediat, es va veure que els designis no es complien.

 

     A partir del 2000, Rússia renaixia de les seves cendres i la Xina esdevenia un gegant aliè a l'agenda de Washington. A més a més, contra tot pronòstic, la República Islàmica de l'Iran es mantenia viva i desafiant.

 

    Al 2015, ha restat palès que els  països partidaris d'un món multilateral són més i més poderosos.

 

    S'ha de saber: Des de principis de segle, la Xina és el ''taller del món''.

    La Xina produeix vuit vegades més acer que els EUA; i les drassanes xineses deu vegades més vaixells que les ianquis.

 

    S'ha de saber: la Xina supera els EUA en nombre d'enginyers (quatre vegades més). Hem de suposar que també els supera en nombre d'enginyers d'alta tecnologia (i d'alta tecnologia militar, també).

 

    S'ha de saber: l'Índia també supera els EUA en nombre d'enginyers.

    Darrerament, s'ha fet més palès que els grans països de l'Àsia s'allunyen de cada vegada més de l'agenda ianqui i s'acosten al projecte multilateralista. Podem citar Indonèsia, Pakistan, Vietnam, Tailàndia, Bangladesh i d'altres, però, entre tots ells, destaca l'Índia.

 

   Amb l'arribada del nacionalista Narendra Modi, l'Índia (tercera economia mundial)  ha marcat més la distància respecte a Washington i el seu acostament a Rússia.

 

    Al moment present, sembla que Rússia  ha decidit que és l'hora d'aturar els peus de l'Imperi. Rússia ha mostrat les cartes del seu joc per derrotar els EUA a les guerres d'Ucraïna i de Síria.

 

     En contra del dogma de la religió imperial, Rússia i la Xina   estan en condicions per superar els Estats Units en productes d'alta tecnologia militar.

 

    Com a indicador, podeu veure una notícia d'ara de l'agència Fars sobre el poder militar rus a Síria i l'Iraq. Vegeu el post Ajuda militar russa a l'Iraq. També podeu  veure Síria podrà abatre avions de l'OTAN. O també Per què la Marina nord-americana retard, les flotes xineses russos.

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb