El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

La Xina venç els Estats Units en tots els fronts.

quetgles | 17 Maig, 2015 11:41

 

               La Xina venç els Estats Units en tots els fronts.

 

 

     No és la meva intenció distreure l'atenció dels lectors respecte al debat electoral actual. Però, en un món globalitzat,  en tot moment,  s'han de fer valoracions que tinguin en compte la dinàmica global. Es dóna una confrontació universal entre els Estats Units (junt amb els seus vassalls) i el bloc de països que s'oposen al domini mundial estatunidenc.

 

    Actualment, no hi ha ni un sol esdeveniment mundial on no intervinguin els dos blocs, d'una o altra manera. Així, per exemple, en relació a la consulta electoral del 24m, Washington i  Brussel·les donen suport al Partit Popular (''informen'' de la bonesa de l'economia espanyola, i de la ''dictadura'' veneçolana).

 

    Els economistes i els ''experts''  al servei del sistema neoliberal  estan en campanya permanent. Els mitjans capitalistes tracten de desprestigiar el bloc antiimperialista (Rússia i la Xina, particularment), o d'ocultar els èxits d'aquest bloc.

 

      En aquests dies de debat electoral, els mitjans espanyols i els catalans, de signe capitalista, continuen amb la seva tasca de desprestigi i ocultació. 

 

    Però, al moment present, aquesta tasca se'ls hi fa molt costa amunt. L'onada informativa a través d'Internet els deixa en ridícul. Encara ahir, en un diari català, l'economista de torn, parlava de ''la mà d'obra barata'' de la Xina, amagant la denominació correcta de la cosa, que seria ''la mà d'obra barata d'enginyers, d'arquitectes, de científics, de metges i  de directors de banca (La Xina té sis vegades més enginyers que els EUA, pel cap baix). 

 

     Sembla que Washington és a punt de llençar la tovallola. Aquests dies, el secretari d'Estat dels Estats Units, En John Kerry, ha anat a Moscou, i demà ha d'anar a Pequín).

 

  

 

     En relació a l'afirmació del títol de l'article, he penjat dos posts; he escollit aquests dos, entre centenars d'altres que també  són igualment aclaridors. Vegeu els posts Perú, Brasil, la Xina. El tren transcontinental.

L'Índia i la Xina, rècord de negocis.

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb