El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

No és Rússia, és la Unió Europea la que ha entrat en col·lapse.

quetgles | 10 Gener, 2015 18:39

 

        No és Rússia, és la Unió Europea la que ha entrat en col·lapse.

 

 

 

      La Unió Europea va fer palès que no té una estratègia política pròpia, que està a les ordres de Washington.

 

    A inicis del 2014, el govern ianqui va decidir castigar a Rússia; va dissenyar un programa per aïllar Rússia i  ofegar-la econòmicament.

   Posat que la relació comercial amb Rússia és molt feble, Washington va fer pressió a Brussel·les perquè imposés sancions a Rússia. La Unió Europea s'engegà un tret al peu. D'immediat, les grans empreses europees, i especialment les alemanyes, van quedar afectades negativament pel conflicte amb Rússia.

 

     Per molt eufòrics que es mostrin els mitjans capitalistes occidentals no poden canviar el procés històric actual. La realitat és que ha començat el compte enrere del col·lapse dels EUA i de la Unió Europea. Són Rússia i la Xina les que fan possible un nou ordre  mundial multilateral, un nou ordre sense Imperi del Caos.

 

 

    He pensat que seria bo difondre en català l'article d'En Pepe Escobar, article  que fa referència al tema. L'escrit explica de manera magnífica la gran confrontació entre l'Imperi del Caos (els Estats Units) i Rússia i la Xina. Vegeu el post Rússia i la Xina es burlen del "divide et impera"".

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb