El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

La premsa russa fa costat a la independència de Catalunya.

quetgles | 25 Setembre, 2014 18:38


 
     La premsa russa fa costat a la independència de

Catalunya.

 

 

 

   Nulla dies sine linea.

      

 

   Els diaris russos informen  sobre el conflicte sobiranista entre Espanya i Catalunya com a deu vegades més que la premsa ''occidental''.  I demostren reconèixer el dret dels catalans a crear un Estat independent. I donen suport a les reivindicacions catalanes en les seves edicions digitals en anglès, de manera que arriben a tot el món.

 

    Actualment, cap govern de la Unió Europea dóna suport a la demanda sobiranista de Catalunya-Principat. Tampoc els Estats Units.

 

     Convé saber: Al 1934, els governs europeus no van moure un dit per l'alliberament del president de la Generalitat, En Lluís Companys, represaliat pel govern de Madrid per causa de la proclamació de l'Estat català.

 

   Convé saber:  Al 1936, el govern rus de Jòssif Stalin fou l'únic que es va comprometre amb la república espanyola per fer front a les forces rebels del general Franco. Sense l'ajut massiu de Rússia, la resistència de la república espanyola i la de la Generalitat de Catalunya hauria caigut d'immediat. 

 

    Al moment present, es pot veure que el tarannà dels oligarques europeus respecte a la demanda sobiranista del Principat de Catalunya es semblant al dels anys 30.

 

     Com a mostra de l'actitud de la premsa russa podeu veure el que publica el diari Pravda, 25.09.14,  baixant la web El Parlament català aprova la consulta sobre la independència. 

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb