El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

La Xina, l'autèntica llibertat.

quetgles | 23 Setembre, 2014 09:25


 
 

            La Xina,  l'autèntica llibertat.

 

 

   Nulla dies sine linea.

 

   Anunciades de manera breu, les veritats elementals.

 

   Els mitjans capitalistes donen per descomptat que la llibertat amara les ''democràcies occidentals''. Però la veritat és que el sistema denominat ''de lliure mercat'' comporta l'esclavatge de les amples masses.

 

   L'economia de lliure mercat estableix una única llibertat, la llibertat del capital.

 

   La llibertat està segrestada pels magnats capitalistes (valgui la redundància).

 

   La proclamació formal de democràcia (el poder del poble) és una farsa. Les amples masses treballadores no disposen de cap poder.

 

     Aquestes pseudodemocràcies atorguen la llibertat als oligarques en exclusiva.

 

    Els oligarques disposen de la llibertat de moure el seu capital així com volen. Disposen de llibertat d'assegurar els seus privilegis. I de llibertat per posar equips de juristes a la seva disposició. I llibertat per crear Think Tank amb l'objectiu de difondre les seves propostes ideològiques. I de llibertat per mediatitzar les conteses electorals.

 

     De fet, els ''governs democràtics'' allò que fan és fer de valedors dels interessos econòmics de les corporacions capitalistes.

 

   La llibertat de premsa consisteix en la llibertat dels oligarques de comprar els mitjans de comunicació.

 

 

        Com a contrast, vegem qualques punts de l'exemple xinès.

 

    Des de 1978, la Xina ha abastat el major índex de creixement en comparació a les grans economies capitalistes.

 

         Mentre els Estats Units i Anglaterra (per exemple) s'han anat desindustrialitzant, la Xina ha esdevingut ''el taller del món''  (fer referència a ''mà d'obra barata'' és una idiotesa).

  La clau de l'èxit econòmic de la Xina (ideat pel gran líder Deng Xiaobing) ha consistit en la utilització de les inversions capitalistes estrangeres en funció dels plans quinquennals del PCX.

 

     Les grans empreses estrangeres han fet enormes inversions econòmiques a la Xina, però de manera que  són en funció de la construcció del socialisme.

 

     Els magnats estrangers i els magnats del país no poden comprar mitjans de comunicació de la Xina. Tampoc poden crear Think Tank, ni centres d'investigació, ni universitats, ni ONG, ni poden fer corporacions.

 

   O sigui, a la Xina els magnats no disposen de llibertat  (deu ésser per aquest motiu que hi ha hagut ''la moguda'' dels estudiants de Hong Kong en demanda de llibertat).

 

     A la Xina, els enginyers, arquitectes, metges, apotecaris, advocats, tècnics superiors, consellers, directors de banca, dirigents d'empreses públiques i privades, càrrecs polítics i d'altres tenen uns sous molt més baixos que els dels col·legues de les ''democràcies occidentals''. I, per tant, la diferència salarial entre obrers i directius, a la Xina, és  molt menor.  

A un escrit anterior, jo deia:  Que els executius de les grans empreses tenen uns salaris ridículs en comparació als dels seus homòlegs occidentals (Per posar un referent, a mode d’exemple: N’Alfredo Saenz, director del Banc de Santander, s’embutxaca 13 milions de dòlars, mentre que En Jiang Jianqing, director del ICBC, Industrial and Comercial Bank of China, el banc més gran del món, té un sou de 235.000 dòlars.  La Xina, la civilització vertical ) . 

 

 

 

 

     A la Xina, els centres d'investigació són estatals, així com les grans indústries farmacèutiques (O sigui, no hi ha màfies farmacèutiques). 

 

    L'autèntica llibertat de les masses treballadores xineses:

    Als darrers 14 anys els sous dels obrers s'ha multiplicat per quatre.

 

     A la Xina no hi ha barraquisme. 300 milions de treballadors ha passat a disposar d'un habitatge a uns gratacels ultramoderns construïts als darrers 20 anys.

 

 

 

  

  

 

 

   

 

 

 

     

    

 

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb