El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

El dòlar s'està morint; el món multipolar a l'horitzó, article d'En F. William Engdhal.

quetgles | 24 Abril, 2014 16:37

      

     El dòlar s'està morint; el món multipolar a l'horitzó, article d'En F.  William Engdhal.  

 

 

 

     Washington i els seus aliats vassalls se sentien segurs tot disposant d'uns mitjans que encobririen els seus crims. Però, pel que es veu, sembla que el seu blindatge mediàtic els ha fallat, i les amples masses dels EUA i d'Europa mostren una creixent desconfiança respecte als seus dirigents polítics i al sistema capitalista. A les enquestes d'opinió, N'Obama i En Cameron van baixant; i N'Hollande bat el rècord d'impopularitat (Però, estranyament, continua al càrrec). 

  

    En un món global, les amples masses d'Europa i d'Amèrica del Nord tenen accés a una informació crítica que contradiu el discurs ''occidental''.

 

      I, allò més notable:  el bloc més potent de crítiques al sistema (de l'Imperi ianqui) provenen de savis i d'experts nord-americans. Són a milers de savis anti-sistema, els escrits dels quals són reproduïts als mitjans ''orientals'' però també  a milers de mitjans digitals de tot el món. Escrits, aquests, que palesen la maldat del sistema.

   

    He pensat que seria bo reproduir en català l'article de l'autor esmentat. Vegeu que la denúncia de N'Engdhal està centrada en el terreny econòmic.

 

    I una darrera consideració:  Per una banda, hi ha la guerra mediàtica, però la ''guerra'' decisiva és la que es lliura al món real de l'activitat econòmica i de l'activitat social. És allò de que el món multilateral és a l'horitzó.  Vegeu el post El dòlar s'està morint.

 

    

 

  

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb