El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

L'Encruia de l'Ara ha perdut el Nord.

quetgles | 10 Abril, 2014 11:07

       

                       L'Encruia de l'Ara  ha perdut el Nord.

    A l'edició d'ahir del diari Ara,  el dibuixant de L'Encruia, En Jordi Duró, mostrava la seva desorientació, la qual és una deriva de la dels savis del diari.

   L'Encruia mostrava un mapa de la Península, i la gràcia consistia en posar el nom de Moscou a l'espai Madrid,  i el de Kíev a l'espai Barcelona.

   Per descomptat, el mapa dibuixat contradiu la geografia:  Moscou està situat a l'Est de Kíev, i no a l'Oest.

    Però no és solament que l'humorista hagi fet un mal acudit. Allò greu és que també capgira la realitat política de la crisi ucraïnesa, d'acord amb els criteris dels savis de l'Ara.

    Capgira la realitat. A saber:

    1. No ha sigut Moscou el que ha promogut el cop d'Estat a Ucraïna, sinó  Washington. 

    2.  Un cop d'Estat i no una revolta democràtica. Tan bon punt es va escampar la protesta, Washington va donar ple suport als escamots ultranacionalistes i ultraviolents  (La Vanguardia i Die Welt  han penjat el vídeo que mostra el bestial maltractament a que van sotmetre el director de la televisió estatal ucraïnesa individus neonazis, obligant-lo a signar la dimissió. L'Ara no en diu res d'això).

   3. No té sentit igualar Catalunya (Catalunya-Principat) amb Ucraïna.   Catalunya vol un referèndum, Ucraïna s'hi oposa.

   4. Per descomptat, Moscou va fer costat al referèndum de Crimea. Madrid, en canvi, desaprova el referèndum català (No ha volgut reconèixer l'Estat de Kosovo).

   5. El nou govern de Kíev, té l'aprovació i el suport de Washington i de la UE, però la realitat és que s'ha trencat el delicat equilibri ètnic d'Ucraïna.

   6. La Ucraïna de l'Oest és majorment pro-europea, però la de l'Est és russòfona i pro-russa. Un govern - com el qui hi ha ara - que declara la seva intenció de de ''ucraïnitzar'' les regions del Sud i de l'Est  (Regions ara molt autònomes) és una mena de declaració de guerra (Recordeu que el ministre Wert pretenia ''espanyolitzar'' els alumnes catalans).

   7.  Moscou ha fet saber a Washington i a Brusel·les que cal fer una constitució federal que garantitzi els drets de les diverses regions d'Ucraïna.

    8. No és el cas que Moscou vulgui annexionar les regions de l'Est d'Ucraïna, sinó que són aquestes regions les que (al igual que ha fet Crimea) es volen integrar a Rússia (Per a meditar:  la Constitució espanyola prohibeix expressament que les entitats autònomes es puguin federar entre elles; no fos cosa que el Principat, València i les Illes es volguessin federar).

  

      Així les coses, tot fa pensar que En Barack Obama intentarà un tour de force.

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb