El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

EN Llibert Ferri, un mal algutzir

quetgles | 05 Desembre, 2013 06:21

 

    

                           En  Llibert Ferri, un mal algutzir.


 


 


 


 


        Que resti dit:  La denominada llibertat de premsa al món capitalista consisteix en la llibertat dels magnats o de les corporacions capitalistes de disposar dels mitjans de comunicació, fins al punt que els grans mitjans esdevenen un quasi monopoli.


 


     En Llibert Ferri és un mal algutzir en el sentit que no fa bé la feina encomanada com a periodista del sistema (el sistema capitalista, a remolc del capitalisme ianqui).


   En Llibert Ferri és un periodista que escriu ''cròniques'' (al diari Ara.cat) sobre Rússia (o de països de l'antiga Unió Soviètica) l'objectiu principal de les quals sembla que és mostrar la malvestat que causa el president de Rússia, En Vladímir  Putin.


     Algutzir, en aquest cas per complir la voluntat dels  magnats catalans propietaris del Ara.cat (Com és sabut, els mitjans capitalistes, en general, fan costat a la política imperialista dels Estats Units).


     


      La victòria aclaparadora d'En Vladímir Putin a les eleccions del 2012 (63,60 % dels vots) degué posar malalts En Llibert Ferri i els grans algutzirs ianquis (El govern i el mitjans ianquis tots apostaven contra En Putin. Ja posats, preferien que guanyés el candidat comunista).


 


       Al igual que els seus col·legues ianquis, En Ferri afirma que el de Rússia és un règim poc democràtic i que En Vladímir Putin és, en realitat, un dictador. Als algutzirs dels mitjans capitalistes (''occidentals'', s'autotitulen) no perden ocasió de comparar Putin amb Stalin. ''L'amo del Kremlin'', l'anomena el nostre algutzir, a En Putin.


    


     En Llibert Ferri és un mal algutzir perquè no fa crònica, sinó  que espargeix falòrnies, majorment.  Cultiva el ''pricipi de l'exageració i desfiguració'' i el ''principi d'orquestració'' de Joseph Goebbels; segons el primer, qualsevol anècdota, per petita que sigui, ha de ser convertida en una amenaça greu; i el segon es resumeix en la famosa frase ''si  una mentida es repeteix suficientment, acaba en convertir-se en veritat''.


     A l'Ara.cat de 30.11.2013, En Ferri  aprofita les protestes als carrers de Kíev per a carregar el mort a En Putin. ''Putin reté Ucraïna'' és el títol de l'article.


    Segons En Ferri, ''amb la suspensió de l'acord d'associació amb la Unió Europea...el govern de Kíev deixa entreveure tant la complexitat política i cultural ucraïnesa, com els no menys enrevessats interessos geoestratègics de la Rússia de Vadímir Putin. De fet, es tracta d'un dejà vu reconeixible, sobretot al llarg de les set dècades de vida de l'URSS i de les relacions amb els seus satèl·lits''.


   Anàlisi del text:  ''deixa entreveure...la complexitat política i cultural ucraïnesa'':  d'aquesta frase es pot deduir qualsevol cosa; és una falòrnia tan inconsistent, de manera que En Ferri mostra la seva capacitat de mag.


 ''un dejà vu reconeixible...'' : El mag Llibert Ferri pretén ''fer reconèixer'' els fets d'Ucraïna amb uns altres fets de l'època soviètica.


 


     En Ferri (i els grans mitjans dels EUA) presenta (''podríem dir que'', és la seva expressió) les manifestacions  de Kíev com una revolta democràtica semblant a la de Budapest de 1956 o a la de Praga de 1968.


 


    Seguint a Goebbels, En Ferri aplica el ''principi de silenciació''. Vegem el que no diu.


    No diu que l'actual govern ucraïnès, presidit per En Víktor Ianukóvitx, va guanyar les eleccions de del 2010. No diu que qui va perdre les eleccions, Na Iúlia Timoshenko, era la presidenta del govern (Els resultats electorals a la segona volta foren de 48,95 % i de 45,47 %, respectivament). No diu que les eleccions no podien ser amanyades per En Ianukóvitx, posat que aquest era a l'oposició.


    No diu que els manifestants d'ara són majorment partidaris de Na Timoshenko.


     El Goebbels català menteix: Presenta Na Iúlia Timoshenko com una líder liberal que ha sigut empresonada per causa del seu liberalisme i la seva oposició al domini rus. En Ferri compara Na Timoshenko a Inre Nagy i  Pal Meleter, que ''van ser afusellats per ordre de Moscou'', diu.   Amaga que Na Timoshenko fou processada i condemnada pel Tribunal de Justícia, acusada de corrupció i d'espoli.


    Diu el nostre Goebbels que segons les enquestes més del 50 % dels ucraïnesos donaven suport al tractat d'associació amb Europa. Vaja! Segons això, els governs democràtics haurien d'estar sotmesos als resultats de les enquestes per sobre de la majoria parlamentària. 


  Diu el mag català:  L'oligarquia ucraïnesa s'ha arronsat davant l'aclaparadora superioritat de la seva germana gran russa (''russa'', s'ha d'entendre).


    Segons En Ferri, En Ianukóvitx representaria a l'oligarquia ucraïnesa (I En Putin, la russa). I fa entendre que Na Timoshenko és la líder de les amples masses populars ucraïneses. Però hauria de dir i no diu que Na Timoshenko és una de les persones més riques d'Ucraïna, i que aquesta líder, del no res, en uns pocs anys va muntar un imperi econòmic, va esdevenir propietària de la major empresa privada dedicada a la importació de gas rus.


   A destacar: la senyora esdevingué oligarca multimilionària en menys de deu anys a partir d'uns inicis molt humils. 


   Aquesta sí que seria una bona investigació:  De quina manera s'enriquí Na Timoshenko.


 


         En Ferri i els seus col·legues de colla no expliquen com és que Na Timoshenko va perdre el suport de les amples masses a les eleccions del 2010.


   En Ferri i la seva colla donen validesa als intents dels manifestants de Kíev de derrocar el govern. Semblaria que el més propi seria resoldre el conflicte polític a les properes eleccions del 2014.


     En Ferri i la seva colla fan dependre la sobirania d'Ucraïna del preu dels gas rus, preu que és a en mans de ''l'amo del Kremlin''.  Si es donés validesa a aquesta falòrnia, llavors s'hauria de deduir que la sobirania dels països que depenen del gas rus estaria seria dependent de Moscou.


 


   


     


 


    


 


 


 
El presidente estadounidense George Bush Junto a Timoshenko.


 


 

 

 

        

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb