El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

Eleccions 25N. La derrota del franquisme (2).

quetgles | 22 Novembre, 2012 16:13

   

      Eleccions 25N. La derrota del franquisme (2).

 

   L'oligarquia franquista està espantada davant un possible exercici d'autèntica democràcia a les eleccions del 25N. L'oligarquia franquista és incompatible amb la democràcia. 

    L'exercici d'una vertadera democràcia obligaria a desmantellar tot de privilegis de l'oligarquia que fan possible  el seu domini de l'Estat espanyol.

    De bell antuvi, l'oligarquia franquista es va reservar el domini dels principals organismes de l'Estat; a saber:  els privilegis de que gaudeix el rei i la casa reial (Que resti clar: el rei Borbó forma part del nucli de l'oligarquia franquista), el control del Poder Judicial, el control de les forces armades, els privilegis la jerarquia catòlica i del Papa de Roma, etc.

   Així mateix, l'oligarquia  espanyola conforma el nucli de l'elit social. L'oligarquia actual continua concentrant a les seves mans la major part dels latifundis de l'Estat.

   Per altra banda, des de sempre, l'oligarquia s'ha reservat (com a privilegi de casta) l'explotació econòmica dels grans emporis monopolistes industrials i comercials de l'Estat (Ells són presents a les elèctriques, telefònica, transport per terra, transport aeri, transport marítim, concessionàries d'autopistes,  explotacions d'energia solar i d'aerogeneradors, etc.  I, per suposat, també són presents a les corporacions de mitjans de comunicació.

    Les eleccions del 25N, com a exercici de democràcia, posen al descobert les trames oligàrquiques i l'espoli a que sotmeten Catalunya-Principat. 

   El PSC i Iniciativa denuncien les retallades i la creixent desigualtat social. Però són els sobiranistes els qui més aclareixen el sistema d'espoli a que està sotmesa Catalunya-Principat. En López Tena especifica i diu: ''Tu generes 70.000 milions d'impostos i n'administres 28.000...''.

   O sigui, parlar de benestar social sense denunciar l'Estat franquista resta com una prèdica de beata.

   Darrer comentari: Encara que aquest cop el Principat no aconseguís l'Estat propi, de totes maneres  continuarà la desintegració de l'Estat franquista.

   

  

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb