El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

França lidera la reconstrucció neocolonial de Síria, segons explica En Finian Cunningham.

quetgles | 17 Novembre, 2012 15:21

   França lidera la reconstrucció neocolonial de Síria, segons explica En Finian Cunningham.

      Amb data d'avui, 17.11.2012, s'ha publicat l'article d'En Cunningham a Press TV online. He considerat que és un dels escrits que més bé resumeix el paper canalla de  l'imperialisme francès sobre nombrosos pobles, paper canalla que ara es vol representar a les terres de Síria (L'emperador En François Hollande s'ha posat al capdavant de la intervenció, oferint armes a la denominada Coalició Nacional Siriana, última creació de la Secretària d'Estat dels EUA,  Na Hillary Clinton).

    Mentre la premsa ''occidental'' – la catalana inclosa – ven fum sobre els successos de Síria, els mitjans ''no occidentals'' (els dels dissidents catalans inclosos) guanyen la guerra mediàtica, denuncien la trama criminal que promou ininterrompudament  l'imperi ianqui.

    He pensat que la publicació a Balearweb de l'article de referència podria despertar l'interès dels internautes catalans.

 

   

 

El president francès, François Hollande va dir que el seu país aquesta setmana: "Declini no és el nostre destí". Encertadament per al tema del suposat renaixement francès, Hollande va pronunciar el seu discurs enmig de l'esplendor i l'opulència del palau de l'Elisi a París.


La seu del govern francès pot ser vist com un símbol de la riquesa que França ha explotat durant segles a partir d'un gran nombre de persones a tot el món sota la subjugació colonial. Supòsit estat modern de França l'hi va pagar amb la sang, la suor i la misèria de les nacions pobres d'Àfrica i Àsia. Així també, pel que sembla, la voluntat dels seus esforços per ser una gran potència un cop més.

No és que tota aquesta riquesa expropiada a través dels segles sembla haver beneficiat el poble francès ordinaris. En l'actualitat, el país està sumit en una desocupació rècord, impactant centre de la ciutat la pobresa i la decadència, i l'aprofundiment dels dèficits.

No obstant això, com en els temps perduts, la classe dominant francesa sembla estar buscant la salvació política i econòmica dels seus problemes nacionals a través d'aventurerisme exterior, o el que es pot considerar el neocolonialisme. I un cop més un sens fi de persones pagarà per la intromissió imperialista francès amb la seva sang i sofriment.

Enlloc és això més clarament que pel que fa a Síria, una de les antigues colònies franceses. Durant els últims 20 mesos, França i colonial que un altre ha-estat Gran Bretanya han estat a l'avantguarda de la conspiració de les potències estrangeres per desestabilitzar el govern del president Bashar Al Assad.

Les massacres, atemptats amb cotxes bomba, segrestos, execucions - tota forma de terror s'ha desplegat en contra de civils sirians per mercenaris estrangers recolzats per França, Gran Bretanya, EUA, Turquia, Israel i les dictadures àrabs del Golf Pèrsic d'Aràbia Saudita, Qatar i els Emirats Àrabs Units . Els mitjans de comunicació occidentals girar aquesta criminalitat com una revolta noble o una guerra civil, quan en realitat es tracta d'una guerra encoberta d'agressió fomentada per França, Gran Bretanya, Washington i els seus representants regionals.

El que dóna a aquests poders estrangers el dret a subvertir un govern sobirà no és més que la seva pròpia presumpció arrogant. Com l'antiga potència colonial a aquesta part de l'Orient Mitjà, França sembla particularment carregat amb aquest arrogant santurronería.

Aquesta setmana vam veure al govern francès que corona la Coalició Nacional recentment empedrada juntament sirià com l '"únic representant legítim del poble sirià". La coalició va ser elaborat precipitadament cap de setmana després d'una setmana d'estira i arronsa entre els exiliats busca-raons i arribistes polítics en un hotel de luxe a Doha, la capital de Qatar. El grup acabat de descobrir - que s'informa, una mica risible, que representen el 90 per cent de l'oposició siriana - està destinat a substituir l'antic Consell Nacional Sirià. Aquest últim - altra creació occidental - va ser esquinçat per les rivalitats mesquines i va ser vist com no tenir control sobre els innombrables grups militants saquejant la societat siriana. No era prou per al lliurament dels seus amos estrangers, i així va ser llançat sense contemplacions.

Què fa que el SNC Mark II com tampoc representant legítim o no és res més que propaganda occidental diplomàtica i mediàtica que està infonent una imatge de serietat. El nou grup està encapçalat pel clergue sunnita sirià Moaz Al Khatib, i es basarà al Caire. No obstant això, els partits d'oposició a Síria que reclamen reformes negociats amb el govern d'Assad a Damasc diuen que el SNC no és representatiu de la seva posició o la gran majoria dels sirians.

Per començar, el grup d'exiliats recolzat per Occident, s'ha convertit en un principi fonamental de no entretenir a qualsevol negociació amb el govern sirià - encara que aquest últim té un mandat electe dels ciutadans que viuen a Síria. Aquesta negativa en rodó a negociar amb el govern d'Assad està en contravenció de l'acord de Ginebra, que es va constituir el passat mes de juny a les converses entre Rússia, Xina i els Estats occidentals. No és sorprenent, els règims occidentals han backslided en les seves paraules buides, traïdors quan convé als seus propis interessos cínics.


Què està passant aquí és un moviment pels governs occidentals i els seus aliats regionals per idear un sirià govern a l'exili, malgrat la seva absoluta manca de legitimitat, perquè els enemics estrangers d'Assad de trobar una forma legal per augmentar les armes subministrament als mercenaris i la creació de zones d'exclusió aèria. Això s'ha convertit en una necessitat pel fet que la conspiració estrangera per destruir Síria des de l'interior fins al moment ha fracassat - tot copiós subministrament encobert d'armes d'Occident a través dels seus conductes d'Aràbia Saudita, Qatar i Turquia.

Els francesos neo-colonialistes estan liderant el camí en aquesta nova fase d'agressió encoberta. President Hollande va dir aquesta setmana: "Anunci que França reconeix la Coalició Nacional sirià com l'únic representant del poble sirià i així com el futur govern provisional d'una Síria democràtica i per posar fi al règim de Baixar Al-Assad."

Tingueu en compte que mentre que els EUA, Gran Bretanya, Alemanya i la Lliga Àrab havia concedit només el reconeixement oficial SNC com l'oposició siriana, París estava saltant la pistola per donar estatus governamental. Aquesta mesura és un assalt escandalós a la sobirania siriana, Damasc, que justament denunciat com un "acte de guerra".

Així que els francesos unilateralment ungit aquest grup d'exiliats elitista com el govern en el qual espera que el previsible següent pas lògic va ser presa. França, es va donar a conèixer, ara obriria el camí perquè oficialment subministrar armes als militants sirians - malgrat el fet que la Unió Europea té un embargament sobre totes les vendes d'armes a Síria.

El canceller francès, Laurent Fabius va dir: "De moment, no hi ha un però, perquè no hi hagi armes siguin lliurades pel costat europeu. La qüestió ... , Sens dubte, es va aixecar d'armes defensives ".

Sens dubte, per cert. Un comença a detectar l'olor del greix que es va donar un copet a la retòrica i legalitats. Fabio va passar a explicar que "les armes amb finalitats defensives" podria incloure míssils antiaeris.

Així, el govern francès ha un sol cop creat un govern paral · lel per Síria, amb seu al Caire, que al seu torn permet a París per subministrar armes obertament, tot i un embargament d'armes de la UE. Amb aquestes armes, els mercenaris seran capaços de crear "zones d'exclusió aèria" - o com els francesos els agrada anomenar "zones alliberades" - prop de la frontera amb Turquia i a Síria.

Aquest és el principi de territori sirià sobirà està dividit per bandes terroristes que no tenen suport entre el poble sirià - de fet, han estat cometent atrocitats sense fi contra el poble - i que només es podia aconseguir tal gesta a causa de la intervenció estrangera criminal.


El paper de França militarista avantguarda a Síria és una repetició del que va aplanar el camí l'any passat per armar antigovernamentals militants a Líbia i un bombardeig del setè mes OTAN aèria d'aquest país, el que va provocar uns 50.000 morts i l'assassinat del libi Muammar líder Gaddafi. França també està portant un paper dominant en demanar la intervenció militar al país de l'oest africà de Mali, suposadament per derrotar el "terrorisme islàmic".

En altres paraules, el francès neocolonialisme es pavonea amb una arrogància acabada de descobrir. Irònicament, però, aquest ressorgiment del militarisme francès i valor aparent està estretament relacionada amb la desaparició crònica del país com una fracció, trencat-down poder capitalista.

Mentre que el president François Hollande va parlar aquesta setmana sobre "no disminució va ser destí de França", també va esbossar un paquet ombrívol de retallades de la despesa pública i augments d'impostos al país.

Evidentment, l'austeritat fiscal exigit per la classe dominant francesa no s'estén a les retallades en el finançament militar per al conflicte a Síria i en altres llocs arreu del món. Disminució sembla ser el destí de tots, excepte, bé sud, pels governants francesos neocolonialistes enganyats.

 

 

 

 

 

Finian Cunningham (nascut el 1963) ha escrit extensament sobre assumptes internacionals, amb articles publicats en diversos idiomes. Ell és graduat de Mestratge en Química Agrícola i va treballar com editor científic de la Societat Reial de Química, Cambridge, Anglaterra, abans de seguir una carrera en el periodisme. També és músic i compositor. L'autor i comentarista dels mitjans de comunicació va ser expulsat de Bahrain el juny de 2011 per la seva periodisme crític en què va destacar violacions de drets humans per part del règim recolzat per Occident. Durant molts anys, va treballar com a editor i escriptor en els principals mitjans de comunicació, incloent The Mirror, The Irish Times i The Independent. Nascut a Belfast, Irlanda, que ara es basa en l'est d'Àfrica, on ell està escrivint un llibre sobre Bahrain i la primavera àrab. El col · amfitrió d'un programa setmanal d'actualitat, el diumenge a les 15:00 GMT a Ràdio Bandung.

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb