El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

El lobby sionista, el perdedor de les eleccions EUA, segons En Dave Lindorff.

quetgles | 11 Novembre, 2012 11:48

 

     El lobby sionista, el perdedor de les eleccions EUA,  segons En Dave Lindorff.

 

     Una vegada més, penjo a la Xarxa una versió en català d'un escrit de denúncia de la corrupció. En aquesta ocasió, el d'En Dave Lindorff, guardonat periodista d'investigació nord-americà. És la meva modesta aportació a la guerra mediàtica contra les corporacions ''occidentals'', tan corruptes.       

 

 

El perdedor de les eleccions EUA: el lobby sionista, d'En Dave Lindorff, Opednews.com, 09/11/2012.  

Un resultat poc conegut però important de les eleccions de novembre als EUA que va tornar el president Barack Obama a la Casa Blanca per quatre anys és que el règim israelià d'extrema dreta i el lobby sionista AIPAC organització (American Israel Public Affairs Committee) presa sorprenent derrota i sortir una influència política molt més feble en el futur en la política nord-americana.


D'acord amb l'acabada de crear organització de lobby sionista liberal J-Street, que advoca per una solució pacífica negociada de dècades de durada entre Israel i Palestina qüestió, els votants jueus als EUA no van a la "causa sionista" aquesta elecció.

Tot i centenars de milions de dòlars en fons de campanya d'AIPAC i alguns rics americans sionistes que han contribuït a donar suport candidats de línia dura sionistes o pro-sionista polític per al president i el Congrés, i malgrat una campanya publicitària viciós anti-Obama al sud de Florida i en
New York City focalització votants jueus, enquestes de sortida de l'organització encarregats mostren que el 70% dels votants jueus a tot el país van votar per Obama - el mateix percentatge que històricament ha votat demòcrata.

Potser el més important, donada l'actual bravates pel règim de Netanyahu a Israel sobre la urgència d'atacar l'Iran, les enquestes de boca d'urna van mostrar que el 90% de les emissions nord-americanes jueus llista domèstics com la seva principal preocupació, no Israel. Com un exemple del tipus d'alarmisme campanyes publicitàries sionista donants s'estaven executant a la Florida i Nova York, hi havia un gran cartell que posi per amunt al llarg de principal de l'estat nord / sud autopista interestatal, el qual va mostrar un míssil iranià en direcció a Israel, amb la missatge: "Els amics no deixen que els seus amics es va atacar amb armes nuclears.
Aturar Obama! "

El cop per al règim israelià i el AIPAC, per descomptat, va ser la derrota del candidat presidencial republicà Mitt Romney.
Durant l'apogeu de la campanya, el primer ministre israelià Benjamin Netanyahu va visitar els EUA i recolzat obertament Romney, criticant el president per la seva falta de voluntat per tenir una còpia dels EUA o participar en un atac aeri contra les instal · lacions nuclears de l'Iran.

El president Obama, que no ha visitat Israel durant el seu primer mandat complet, obertament rebutjat una petició de Netanyahu per a una reunió d'un-a-un a la Casa Blanca - una bufetada inusual en un líder israelià per un president dels EUA. Casino magnat Sheldon Adelson, un acèrrim sionista, pel que sembla donat més de $ 100 milions per donar suport a la candidatura de Romney, però va descobrir que els seus diners s'havia gastat els americans van decidir no donar suport a l'home que defensava una línia més dura contra l'Iran, i que va criticar el president Obama durant la campanya per dir que volia "posar més llum del dia" entre la política exterior dels EUA i Israel.
(Durant un debat televisat, Romney havia criticat a Obama per no visitar Israel durant la campanya, mentre que Obama va respondre sense embuts que tots Romney havia fet era anar a Israel per recollir diners per a la campanya de donants israelians.)


Mentrestant, un nombre del nucli dur dels titulars sionistes al Congrés van perdre els seus escons als candidats que no són partidaris de Craven de Netanyahu i els seus companys polítics.

Per exemple, el candidat republicà Tommy Thompson, al principi al capdavant en la cursa a Wisconsin per al seient de retirar sionista senador republicà Herb Kohl i un ardent partidari d'Israel i Netanyahu el, va ser derrotat pel demòcrata Tammy Baldwin, l'actitud cap a Israel
és molt més matisada.

També va derrotar a la reelecció va ser el congressista republicà de Florida Allen West, que va dir que qualsevol solució establiment d'un Estat palestí al costat d'Israel seria un "error de política exterior de proporcions èpiques." Va ser enderrocat per estret marge el candidat demòcrata Patrick Murphy, que va guanyar tot i
publicació dels anuncis de la campanya en el que és un barri molt jueu afirmant que "anava a treballar per debilitar" el règim israelià.

Una gran pèrdua per al lobby pro-Israel en els EUA va ser la substitució d'arxiu sionista Joe Lieberman, senador per Connecticut, que al final del seu mandat ha estat pressionant per a una guerra amb l'Iran. Lieberman va decidir retirar-se i no buscar la reelecció quan es va fer evident que el seu estat natal, que prèviament li va negar la nominació demòcrata en la seva última campanya, el que el va obligar a córrer a la reelecció fa sis anys com una organització independent, que aquest cop rebutjar ell.
És substituït pel demòcrata Christopher Murphy (sense parentiu), que també té una actitud menys bel · ligerant cap a l'Iran i que està a favor d'una solució negociada a Palestina.

En total, J-Street, que es van donar $ 1,8 milions en la recent campanya electoral, informa que 70 dels candidats que donaven suport, tots els quals havien de ser partidaris d'una solució negociada de la qüestió Israel-Palestina, van guanyar les seves carreres .
Això inclou al president.

I tant que sí-J Street, mentre era acusat pels sionistes de l'ala dreta de ser "anti-semita", diu que és "pro-Israel", i és, sens dubte, però no deixa de ser un repte frontalment l'agenda neoconservadora que presenta l'àrab
món i l'Islam com un enemic implacable, i que promou un programa per als EUA de permanent guerra imperial, amb el règim d'Israel com un aliat fonamental en aquesta guerra.


El punt clau en l'estudi dels resultats de les eleccions és que l'alimentació principal d'AIPAC i tota la dreta lobby sionista als EUA ha estat durant molt de temps la inqüestionable capacitat per amenaçar els polítics dient que si ells no prometen suport incondicional a Israel, incloent
milers de milions de dòlars en ajuda militar gratuïta cada any, i si no ofereixen suport a les polítiques del gabinet israelià de dreta de l'apartheid abusives en els territoris ocupats, que perdrien la reelecció.

En anys anteriors, els membres del Congrés, l'exemple més notable és el representant Cynthia McKinney, de Geòrgia, que es va aixecar per a Israel i el AIPAC, van ser impugnades pels candidats amb suport AIPAC i per tant van perdre els seus escons.
Però aquest any, a la cursa rere cursa, l'amenaça no va fer efecte.

Obama va guanyar la reelecció tot i el seu rebuig contundent a doblegar a Netanyahu, i tot i manifest suport sionista pel seu rival Mitt Romney. L'elecció d'un nombre de nous membres del Congrés que van derrotar AIPAC recolzats pels candidats, alguns dels quals són titulars, debilita encara més el lobby sionista.
I ara que l'amenaça s'ha demostrat que és essencialment buit, que serà difícil de reviure.

La vigília de les eleccions, la línia política de la revista de notícies Politico va escriure:

"Conservadors grups pro-israelians que s'han gastat milions de dòlars destinats a les polítiques del president Barack Obama cap" el règim israelià "s'enfronten a una realitat descoratjadora: si el president guanya de tota manera, la seva influència política mai pot ser el mateix".

Ara Obama i altres candidats oposats pel AIPAC ha guanyat i, en conseqüència, la influència sionista política i el suport públic a incondicional suport dels EUA a Israel, probablement mai es recuperen.

DL / HJL

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb