El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

Els poemes d'En Günter Grass, un tro que espanta ''Occident'' i Israel.

quetgles | 02 Octubre, 2012 18:22

    Els poemes d'En Günter Grass, un tro que espanta ''Occident''  i Israel.

 

    Dissabte passat, dia 29, es publicava ''Eintagsfliegen'' (''Efímer''; en versió literal, es tradueix per ''Mosca d'un dia''), un llibre de poemes d'En Günter Grass. A l'endemà, els mitjans de tot el món se'n feien ressò. I una onada de comentaris sobre el poemari recorria la Xarxa.

   Amb aquest llibre,  En Günter Grass, malalt del cor i a l'edat de 84 anys, reprèn la denúncia contra els plans genocides d'Israel. I, com destaquen els comentaristes, fa una especial crida al poema intitulat ''L'heroi dels nostre temps''.  L'escriptor alemany lloa En Mordechai Vanunu com a heroi i com a model a seguir.

  Segons informa la premsa,   En Vanunu és un físic nuclear israelià que al 1986, a Londres estant, va fer públic el programa nuclear secret d'Israel.  A conseqüència d'això, el Mossad, el servei d'intel·ligència israelià, va atreure En Vanunu a Roma, el va segrestar i el portà a Israel on fou jutjat. En Vanunu passà onze anys a la presó.

    Posteriorment, el físic israelià va continuar denunciant la política d'armament atòmic del govern d'En Netanyahu. Com a càstig, ara En Vanunu és en arrest domiciliari.

     Segons l'escriptor premi Nobel, ''Aquest és el nom de l'heroi, el qui esperava servir al seu país, ajudant a portar la veritat a la llum''.

    La publicació  ''Efímer'' ha desfermat un encès debat mundial sobre les armes de destrucció massiva i sobre l'amenaça nuclear del govern d'Israel. Al dia d'avui, 02.10.2012, més de 80.000 pàgines web són a l'abast sobre el tema esmentat. Ja es va donar aquest fenomen amb la publicació de ''Allò que cal dir'' a l'abril d'enguany, escrit on també denunciava l'amenaça de l'arsenal nuclear d'Israel.

   Hem de veure – és la meva proposta – que el terratrèmol provocat per ''Efímer'' no és per causa dels poders de taumaturg d'En Günter Grass.  No, l'escriptor no té poders paranormals. Quan escriu sobre qualsevol altra qüestió no desperta cap onada de comentaris.

    La gran onada és provocada pel tractament d'un tema tabú (L'armament nuclear en mans  de Netanyahu i els seus projectes genocides) en boca d'una personalitat de gran prestigi moral (En Günter Grass, en aquest cas).

   L'arsenal israelià d'ogives nuclears és un tema tabú a ''Occident'' (és a dir als EUA i als països aliats). Els Parlaments ''occidentals'' no es plantegen el tema; els partits polítics majoritaris, tampoc;  i els grans mitjans de comunicació mantenen enterrat el tema.

    La veu d'En Günter Grass esdevé un tro ensordidor no perquè En Grass tingui més prestigi que els altres grans escriptors alemanys o ''occidentals''. El tro d'En Günter Grass és tan immens com immens és el silenci moral d'''Occident''.  Els grans escriptors ''occidentals'' callen com a morts sobre el magatzem atòmic d'Israel, i no diuen res sobre l'amenaça de bombardeig de l'Iran que proclamen els EUA i Israel.

   L'associació d'escriptors en llengua hebraica s'han avançat a condemnar En Günter Grass acusant-lo d'antisemitisme i d'espargir l'odi contra el poble jueu, alhora que ho lliguen amb el fet que En Grass estigué  afiliat a les joventuts hitlerianes. Encara el llibre de poemes no era les llibreries i l'associació hebraica ja havia condemnat l'escriptor.

    Aquests escriptors hebraics demostren que són corruptes.  Fou En Grass mateix el qui va decidir sortir de l'armari del seu passat  nazi. L'escriptor alemany, ple d'honors i recompenses, va confessar i analitzar la seva experiència hitleriana de quan tenia 12 anys. El prestigi moral de l'escriptor encara va pujar més. Per altra banda, s'ha de saber que les novel·les d'En Grass són una anàlisi de la corrupció moral de les amples masses alemanyes que donaven suport a En Hitler.

     L'onada de webs provocada pel poema d'En Günter Grass espanta els EUA i Israel perquè representa un terrible  destapament del magatzem atòmic d'Israel i de la seva l'amenaça nuclear.

 

 O sigui, són els EUA i Israel els qui amenacen de fer la guerra a l'Iran. L'Iran, en canvi, no amenaça cap país i es limita a dir que farà una resposta contundent si és atacat.

   O sigui, els ''savis'' i els escriptors ''occidentals'', si de cas, parlen del perill que podria representar un Iran amb armament nuclear.

   O sigui, els ''savis occidentals'' sembla que en cap moment albiren la possibilitat de la destrucció total de l'Iran.

    En canvi, En Günter Gras sí que sent angoixa davant la possibilitat que En Netanyahu ordeni el llançament de bombes atòmiques sobre Teheran.

    Segons els centres d'estudis d'armament nuclear, Israel disposa entre 200 i 300 ogives nuclears, de les quals unes 80 són a punt per al seu llançament. Davant aquests informes, qualsevol persona inquieta, que no sigui ''savi occidental'', ha de considerar com a probable o molt probable l'ús de la bomba atòmica en un atac israelià contra l'Iran.  S'ha de pensar que En Netanyahu té ben en compte les amenaces de rèplica del govern de l'Iran. 

   El raonament seria aquest:   Si l'Iran disposa de míssils molt poderosos que poden abastar Tel Aviv, llavors seria suïcida emprendre una guerra preventiva per mitjà dels bombarders clàssics; en cas d'un bombardeig limitat a les centrals nuclears iranianes, res impediria que l'exèrcit iranià donés una resposta aclaparadora.

   O sigui, s'ha de considerar que els plans de guerra preventiva d'Israel (i probablement dels EUA) inclouen l'ús de l'armament nuclear.

       

     Tot fent una darrera  consideració: Malgrat el silenci dels  escriptors ''occidentals'', hem de suposar que resta un romanent de sentiment de culpa:  El PEN Club no s'ha pronunciat en contra d'En Günter Grass, malgrat les pressions dels sionistes.

 

     

  

    

  

   

  

  

 

   

 

  

   

 

    

 

 

 

  

 

 

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb