El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

Catalunya avança a les palpentes 2

quetgles | 24 Setembre, 2012 07:12

                Catalunya avança a les palpentes 2

    

Tesi:  Els govern central (tant té si és del PSOE o del PP) utilitza els mecanismes de l'Estat amb l'intent de fer una reconversió econòmica de les diverses àrees de l'Estat, de manera que es donés un desplegament industrial a les àrees castellanes (És el govern el que determina la localització de les empreses multinacionals al territori espanyol).

    Tesi: El govern de l'Estat (l'oligarquia, en realitat) ha desplegat un procés econòmic centralista que fa burla de les lleis de l'economia de mercat.

   Tesi: A la fi l'oligarquia, contra tota lògica, ha aconseguit fer de Madrid el centre financer i industrial de l'Estat, i, alhora, ha ofegat  l'economia de Catalunya-Principat. Així, per exemple, el nou sistema ferroviari continua essent radial  (i deficitari) i, en canvi,  deixa de banda el corredor mediterrani, el que es correspon amb una autèntica demanda econòmica.

   Tesi: Amb la crisi econòmica, tots els disbarats de la política econòmica de l'oligarquia s'han fet més evidents i més insuportables.

   Tesi: Mentre l'oligarquia no sigui desmantellada, l'economia de Madrid i de les Castelles és un castell de cartes, no s'aguanta.

    Tesi: Amb la crisi, les classes treballadores es veuen impel·lides a desplegar nous mètodes de lluita  en defensa dels  seus interessos de classe. A Catalunya-Principat, les lluites de les classes treballadores enllacen amb el moviment independentista (A la manifestació en demanda d'un Estat català, molts de manifestants eren castellano-parlants o parlants d'altres llengües).

   Tesi: Els treballadors forans que fan feina a Catalunya constaten d'immediat que ells també han de patir les conseqüències de l'espoli i del desordre espanyol.  

     Tesi:  Seran les classes populars catalanes les que desplegaran estratègies per tal aconseguir la independència. O sigui, no és el cas que la independència de Catalunya depengui de l'habilitat jurídica d'una tropa d'advocats.

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb