El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

A l'atenció d'En Niño Becerra. Perquè les multinacionals escullen la Xina com a destinació per a la investigació?

quetgles | 04 Juliol, 2012 20:02

          A l'atenció d'En Niño Becerra.

       En tot temps,  sempre que En Niño Becerra fa referències a l'economia xinesa, majorment fa prediccions negatives quan no catastrofistes.

   En Santiago Niño Becerra és economista, però també  és astròleg. Quan fa prediccions econòmiques, a vegades resulta difícil distingir si són el resultat d'un estudi econòmic o, pel contrari,  el desxiframent de l'horòscop .

    Sigui com sigui, el desplegament econòmic de la Xina ha contradit les elucubracions d'En Niño. El creixement de l'economia xinesa ha continuat essent el més gran del món (al voltant dels dos dígits). 

   Al 2012, l'economia xinesa figura com a número dos, al darrera de la dels EUA.  I allò que no es diu als mitjans ''occidentals'', que la Xina és la primera potència industrial mundial, des d'inicis del segle.

     Un exemple típic de predicció o horòscop és el que va fer  En Niño a ''La Carta de la Bolsa'', 04.05. 2009. L'article es titulava ''Más China, más''.

 Ací teniu, lectors, un paràgraf:

''Xina és un tema que no només no s'acaba: queda moltíssim. Fa tres anys, quan vostès van començar a llegir sobre el que estava succeint en ¿el país?  I al que podia apuntar, he de reconèixer que sonava estrany: problemes en l'economia xinesa!, Gairebé increïble, però el temps ha anat passant i ens ha portat el que ara ja sabem: segons algunes estimacions, el 5,0%, i a partir d'aquí cap avall''.

     Al mateix article, En Niño s'atreveix a aixecar fals testimoni sobre les multinacionals de l'automòbil que operen a la Xina. Així diu:

   ''Totes les cases internacionals-GM, Ford, Toyota, BMW, Mercedes, etc. - S'han assentat a la Xina utilitzant dues vies, una és la producció de models desfasats d'occident sota la mateixa marca i l'altra és la creació d'una "Segona Marca "la qual també fabrica cotxes ja desfasats d'aquestes empreses. Bien, añadir además que aquí hay modelos que NO se ven, no se comercializan y tampoco se fabrican (al menos por el momento). Bé, afegir a més que aquí hi ha models que NO es veuen, no es comercialitzen i tampoc es fabriquen (almenys de moment). Todos los vehículos fabricados aquí y que no pertenecen a una de esas “Segundas Marcas” llevan siempre el nombre de la provincia donde se fabrica de forma que se descubre a simple vista que, por ejemplo, un Volkswagen Passat está fabricado en Shanghai porque en la parte trasera tiene el nombre de la ciudad donde se fabrica, mientras que si el coche es de importación no hay ningún indicador. Tots els vehicles fabricats aquí i que no pertanyen a una d'aquestes "Segones Marques" porten sempre el nom de la província on es fabrica de manera que es descobreix a simple vista que, per exemple, un Volkswagen Passat està fabricat a Xangai perquè en la part posterior té el nom de la ciutat on es fabrica, mentre que si el cotxe és d'importació no hi ha cap indicador''.

      En contra dels prejudicis d'En Niño, el lector pot veure una altra perspectiva totalment diferent  tot baixant la web

Per què les multinacionals tria a la Xina com a destinació important per a la investigació? - Diari del Poble en línia

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb