El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

En Vicenç Villatoro ens predica la bonesa de l'Imperi.

quetgles | 30 Juny, 2012 04:57

  

                    En Vicenç Villatoro ens predica la bonesa de l’Imperi.

 

      Ens predica la bonesa de l’Imperi ianqui i la dels subimperis, el francès i el britànic.  A “La Veu de Rússia”, el conjunt imperial rep el nom de Frukus, format a partir de les sigles fr, uk i us.

    A la mort del filòsof francès Roger Garaudy, En Vicenç Villatoro aprofita l’avinentesa per fer la prèdica sobre la malesa dels totalitarismes (estalinisme, nazisme, islamisme “radical”) i a favor de la societat democràtica, en un article publicat a ARA, 25.06.2012, titulat “Garaudy i el mal del segle”.

   Segons l’articulista,  En Garaudy és un notable exponent entre els cultivadors del pensament “totalitari”, posat que va ésser un ardit seguidor del catolicisme integrista, en primer lloc, per esdevenir un furibund comunista estalinista, i finalment aterrar en l’islamisme, tot proclamant la superioritat de l’Islam respecte del judaisme i les diverses religions cristianes. Però allò que més exalta al nostre predicador és la crítica de Garaudy del sionisme i d’Israel.

  

 El nostre predicador sionista ho resumeix dient que el totalitarisme combat “el que denominaríem amb Popper les societats obertes, les democràcies occidentals, els Estats Units i Israel, la judeïtat laica, els valors occidentals”.

       Hem de suposar que amb l’expressió “la judeïtat laica” En Villatoro es refereix a les organitzacions sionistes, especialment.

    Certament, els imperis occidentals foren un bé de Déu per als sionistes. El fet que l’imperi britànic, com a potència ocupant,  administrés Palestina al 1918 va permetre als sionistes llançar les primeres grans onades de colons jueus a Palestina.

   “Estats Units i Israel”. Certament, sense el suport decidit de l’Imperi, els sionistes no haguessin pogut apoderar-se de Palestina i llançar a l’exili dos milions de palestins.

   Certament, únicament per mitjà dels crims  contra la humanitat dels sionistes i dels imperialistes fou possible que el poble palestí fos desposseït de les seves terres i de les seves ciutats (Ara els criminals planegen la judaïtzació de Jerusalem).

     Certament,  es pot dir que “els imperis d’Occident” no han tingut èxit als seus intents de portar la bonesa democràtica a les àrees “no occidentals”.  Amb l’intent de crear “societats obertes”, l’imperi francès s’esgotà fent guerres a Indoxina i a Algèria.  L’imperi britànic també es veié obligat abandonar la seva labor civilitzadora a l’Àsia i a l’Àfrica.  L’imperi ianqui, l’Imperi, ha agafat el relleu dels dos subimperis i s’ha esforçat per tal de fer societats “obertes” i aprenents dels valors “occidentals”. Per això, l’Imperi es veié obligat a moure guerra directa a Corea, al Vietnam, a l’Iraq, a l’Afganistan. Com a exemple de guerra indirecta: l’Imperi va promoure la guerra de l’Iraq contra l’Iran (1980-1988).  Semblantment, amb la intenció d’evitar el totalitarisme comunista, l’Imperi va promoure el cop d’Estat a Xile contra el president Allende.

    Actualment, amb la mateixa voluntat de defensa dels valors “occidentals” a tot el planeta, el president dels EUA, En Barack Obama, promou tot d’accions bèl·liques i tot de cops d’Estat a països d’Amèrica, Àfrica i Àsia. Així mateix el president Obama, quasi cada dia, es veu obligat a autoritzar per escrit l’assassinat de persones que són una amenaça per a la seguretat dels EUA (En referència als bombardejos dels “drones” al Pakistan, Afganistan, l’Iemen i Somàlia).

    Resumint, En Popper i En Villatoro parlem de la llibertat de les democràcies “occidentals”, però s’ha de dir que en aquestes democràcies la única llibertat real és la de les elits econòmiques i socials.  I l’autèntica  llibertat de premsa és la dels magnats, personatges que són els propietaris dels mitjans de comunicació, majorment.

 

 

 

  

  

 

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb