El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

La premsa catalana tal vegada hauria de prendre nota de la premsa d'Orient.

quetgles | 13 Abril, 2012 09:51

  

      La premsa catalana tal vegada hauria de prendre nota de la premsa d'Orient, a fi de no mostrar tant el llautó.

 

 

       Na Hillary Clinton i els savis de Sió deuen estar encantats amb els diaris catalans, tan pro-sionistes.

   Però jo crec que els convindria prendre nota de la  creixent denúncia del món no occidental  contra la política informativa esbiaixada d'Occident amb relació a Israel-Iran.

 

    Al meu parer, els arguments contra el biaix de la premsa occidental són clars i contundents. I els diaris catalans fan el sord.

 

     Però els catalans no haurien d'oblidar que durant la guerra civil del 36 l'únic suport internacional que va tenir Catalunya fou el de la Unió Soviètica. O sigui (per a espavilar), l'ajut no va venir d'Occident sinó d'Orient.

 

   Actualment, el discurs anti-imperialista està guanyant la batalla, jo crec.

 

   Lectors, ací teniu una mostra de discurs contra el biaix expressat per un líder turc.

 

 

   

 

 

Un polític turc diu que l'Occident no té dret a pressionar l'Iran pel seu programa d'energia nuclear com ho ha fet els ulls grossos a les armes nuclears a Israel i els Estats Units, els informes de Press TV.


En una entrevista exclusiva amb Press TV a la capital turca, Ankara, el dijous, Namik Kemal Zeybek, el cap del Partit Demòcrata de Turquia, va dir que l'Iran, igual que qualsevol altre país del món, té el dret de perseguir el seu programa d'energia nuclear.

Zeybek ha posat èmfasi que Occident tracta d'obstaculitzar el programa d'energia nuclear de l'Iran perquè sap que aquest programa "enfortir l'Iran."

"Quins drets tenen ells (Occident) han de dir que volen revisar que aquest (el programa d'energia nuclear de l'Iran)? Qui és l'inspector d'Israel? Hi ha armes nuclears a Israel. Qui va a inspeccionar els EUA? ", Va assenyalar.

Es creu que Israel és l'únic posseïdor del poder de foc nuclear a tot l'Orient Mitjà. Des de 1958, quan Tel Aviv va començar a construir la seva planta nuclear de Dimona al desert del Néguev, ha fabricat els informes, desenes d'ogives nuclears.

La majoria dels experts estimen que Israel té entre 100 i 200 ogives nuclears, en gran mesura sobre la base de la informació filtrada al diari The Sunday Times en la dècada de 1980 per Mordechai Vanunu, un ex treballador al reactor nuclear de Dimona.

"Avui dia, els EUA és el país que posseeix el major nombre d'armes nuclears i l'únic país que té un registre [d'usar armes nuclears] se'ls EUA", ha afegit Zeybek.

Va condemnar als esforços d'Occident per retratar l'Iran com una amenaça que plana nuclear, dient que la República Islàmica mai no ha iniciat  actes d'agressió contra qualsevol país.

"Això no és justícia. Jo no crec en l'honestedat d'Occident. I no té cap [nuclear] les normes. Ells canvien les seves normes d'acord als seus propis interessos ", ha conclòs el polític turc.

Les potències occidentals acusen Teheran de perseguir objectius militars en el seu programa d'energia nuclear i ha utilitzat aquest pretext per imposar sancions unilaterals i internacionals contra la República Islàmica.

Iran ha rebutjat les acusacions, argumentant que, com a signatari del Tractat de No Proliferació Nuclear i membre de l'Agència Internacional d'Energia Atòmica, té dret a l'ús pacífic de la tecnologia nuclear.

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb