El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

Egipte s'oposa a armar els rebels de Síria.

quetgles | 03 Abril, 2012 06:03

  

    Egipte s'oposa  a l'armament dels rebels de Síria, segons informa Press TV.

    He pensat que la notícia podria despertar l'interès dels periodistes i dels savis de La Vanguardia, El Periodico, Ara i Avui. Tot i que aquests savis són molt occidentals, podria ésser que trobessin alarmant la Santa Aliança  entre les monarquies despòtiques del Golf Pèrsic i els països d'Occident que porten la bandera de la democràcia.

   Tal vegada seria bo pel periodisme i pel futbol que aquests savis ens expliquessin com és que els reietons de Qatar es dediquen a muntar exèrcits de mercenaris contra Líbia, primer, i contra Síria, ara. Seria bo saber quin paper hi juga en tot això la Qatar Foundation.

  L'informe de Press TV fa així:

El canceller egipci Mohamed Kamel Amr ha advertit contra els rebels armes a Síria, dient que aquesta mesura podria portar a una guerra civil total a Síria.


Amr va fer les declaracions el dilluns, demanant una solució pacífica a la situació al país.

"Volem donar una oportunitat per a la missió de l'ONU, la Lliga Àrab, l'enviat de Kofi Annan a Síria per veure què sortirà d'això ... Espero que no seria una solució no militar a la crisi gràcies a la iniciativa dels països àrabs", va dir .

"Armar l'oposició siriana, com Egipte el veu, s'incrementarà la taxa d'homicidis i va a transformar la situació a Síria en el seu conjunt a una guerra civil", ha afegit Amr.

Els comentaris es van produir un dia després que representants d'Occidental i alguns països àrabs es van reunir a Turquia per discutir la situació a Síria.

El diumenge, diversos estats del Golf Pèrsic àrab i els Estats Units va prometre 100 milions de dòlars per pagar els sous i equips de comunicacions per als rebels sirians que lluiten contra el govern.

Els països, encapçalats per l'Aràbia Saudita, Qatar i els Emirats Àrabs Units, va fer l'oferta en una conferència d'Istanbul dels "Amics de Síria", una agrupació d'uns 70 països occidentals i àrabs de Damasc, que crida als "enemics de Síria".

Síria ha estat experimentant els disturbis des de mitjans de març de 2011 i moltes persones, incloses les forces de seguretat, han perdut la vida a la violència.

El Occident i l'oposició siriana acusa el govern de matar els manifestants. Però Damasc culpa fora de la llei'', sabotejadors i els grups armats terroristes'' pels disturbis, afirmant que està sent orquestrat des de l'exterior.

Diccionari

    

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb