El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

El cardenal ens ha declarat la guerra

quetgles | 21 Febrer, 2012 07:54

 

                    El cardenal ens ha declarat la guerra

   Ells són malvats i ignorants. Són insuportables.

    Als seus estatuts, figura que els cardenals  - els 120 cardenals de la Cúria romana - són els savis suprems.

El seu cap, En Benet XVI, fou el qui declarà la guerra al laïcisme i a la Il·lustració. Als il·lustrats agnòstics els anomenà fonamentalistes. El Papa afirma que la religió és necessària per a la ciència; que una ciència sense religió és inhumana i estèril; que la ciència moderna s'ha d'alliberar del agnosticisme.

    En Lluís Martínez i Sistach, arquebisbe de Barcelona, és un d'aquests savis suprems del catolicisme. El cardenal Sistach a la fi s'ha atrevit a declarar la guerra al laïcisme. El cardenal ha provocat l'escàndol al afirmar que els estudiants sense formació religiosa estaven més en perill de caure en mans de les sectes (S'ha d'entendre que es refereix a les sectes religioses no catòliques);  i que els estudiants sense religió tenen una formació intel·lectual mediocre.

   S'ha de veure que l'atreviment d'En Sistach coincideix amb l'establiment dels governs de CIU i del PP, ambdós amb aliança estratègica amb la jerarquia catòlica.

    L'Església Catòlica manté el dogma de la infal·libilitat del Papa de Roma en matèria de fe i de moral. Segons això, si el Papa afirma que la religió (catòlica) és imprescindible  per a la formació moral dels joves (O sigui, com a assignatura obligatòria a l'escola), llavors l'afirmació és inqüestionable.  En Sistach s'ha limitat a fer la declaració oficial del programa moral de Roma.

    El cardenal Bellarmino presidia el tribunal de la Inquisició que va condemnar En Galileu. Al tribunal, En Bellarmino no solament era l'autoritat en matèria de fe, també es considerava superior a Galileu en matèria de Física i Astronomia.  En efecte, en matèria de Física,  En Bellarmino participava de l'autoritat científica de la Física de N'Aristòtil (La Física aristotèlica era la ciència oficial a les Universitats, Universitats que, comunament, eren sota  l'autoritat del Bisbe de la ciutat, i Universitats on les ordres religioses es repartien les càtedres, en exclusiva).  

    En Bellarmino va condemnar En Giordano Bruno a la foguera per causa de les seves teories cosmològiques.

     L'Església catòlica, en cap moment, fa reconeixement dels seus crims contra la humanitat ni dels seus crims contra les persones. 

    Finalment, En Roberto Bellarmino fou canonitzat per En Pius XI a 1930 (Ara es fa la celebració als calendaris catòlics el dia 17 de setembre).  Per cert, a l'època franquista, els llibres de text d'Història de la Filosofia, exposaven els arguments científics d'En Bellarmino, arguments amb els quals demostrava la falsedat de l'heliocentrisme. 

    En contra del que diuen les enciclopèdies catòliques, l'Església ha sigut el principal obstacle per l'avanç de la ciència. Actualment, En Benet ha reafirmat la filosofia  d'En Tomàs d'Aquino com a Philosophia perennis. I és en campanya permanent a favor del creacionisme.  Aquesta és l'oferta científica de la Cúria: que Déu va crear el món i que l'evolucionisme és solament una teoria.

   Si podien, aquests frares ens tornarien a l'edat mitjana. Cal combatre'ls sens descans. Salut.

    

   

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb