El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

20 N El PP fa comptes de tornar al 96, si guanya.

quetgles | 06 Novembre, 2011 18:23

  

         20 N  El PP fa comptes de tornar al 96, si guanya.

 

      

 

     En Mariano Rajoy, el candidat del PP a la contesa electoral del 20 de novembre, no explicita el seu programa de govern. Però, així i tot, afirma rotundament que ''aficarà estisorada a tot arreu, excepte en pensions, sanitat i educació''.

  

    Pels seus fets els coneixereu.

 

     El PP fa temps que exerceix el govern a moltes autonomies;  a les de Madrid i València, per exemple. El tema de les  pensions no és competència dels governs autònoms, però respecte a sanitat i educació, la pràctica dels governs del PP es prou clara:  continuen aplicant el programa de l'època de l'Aznarat, 1996-2004, una política de privatització de la sanitat i de l'educació.

 

    Contradient el discurs d'En Rajoy, el governs del PP a Madrid, València i les Illes Balears, han retallat a fons Sanitat i Educació (A Catalunya Principat, les retallades les fa CIU;  CIU ve a ser una mena de PP català).

      El PP va adoptar el discurs neoliberal (dels neocons ianquis), segons el qual l'economia de lliure mercat proporciona riquesa i benestar, mentre que l'economia regulada per buròcrates – l'economia socialista – ofega la iniciativa dels emprenedors i provoca l'estancament i la pobresa;  segons això, s'ha de reduir al màxim el paper de l'Estat en matèria econòmica.

    Per suposat, el model a imitar era el dels EUA. Però, com tothom ha vist, aquest model fa aigua per tots els costats. Actualment, més de 40 milions de ciutadans dels EUA han de recórrer als bons governamentals d'alimentació per a sobreviure. 

   Es podrà pensar que aquesta situació extrema és per causa de la gran crisi. Però, s'ha de saber que, abans del Crac del 2008, la major part de les famílies ianquis amb ingressos modestos (segurament més 100 milions de persones) s'havien  d'acontentar amb una assegurança sanitària no universal i, molts casos, molt deficient. Sovint, els treballadors es trobaven desnonats pel sistema sanitari si eren afectats per malalties no incloses a la seva assegurança. Als EUA, és una desgràcia corrent el d'una família que s'ha d'endeutar per a poder atendre la despesa d'una intervenció quirúrgica que no estava inclosa en la seva assegurança mèdica. Semblantment, els contractes d'assegurança mèdica dels treballadors no inclouen les estades a la clínica. Si no hi ha dòlars, no hi ha servei mèdic.  

   Paral·lelament, el servei de farmàcia és en mans de les grans multinacionals farmacèutiques ianquis, de manera que els seus  fabulosos beneficis econòmics responen a pràctiques monopolistes. I les classes treballadores en pateixen les conseqüències.

 

    En Educació, els plans secrets del PP van més enllà de la simple privatització. Els del PP són franquistes;  tan bon punt tenen possibilitats, desmunten l'ensenyament públic i donen tot d'avantatges als centres religiosos catòlics. Si poguessin, els del PP tornarien al nacional-catolicismo.

 

   Un dels projectes que més entusiasme als del PP és el de les privatitzacions. Al 96, N'Aznar fou el gran privatitzador de les joies de la corona; privatitzar, però a la manera del PP (segons el procedir propi de l'oligarquia espanyola). Les grans empreses patrimoni de l'Estat passaren a mans de l'elit aznarista, empreses com Telefònica, Endesa, Repsol, Argentaria i d'altres.

 

   Els del PP pretenen reviure l'España va bien, la qual cosa és il·lusòria. En primer lloc, les empreses estatals més importats i rendibles ja foren privatitzades.

    Per altra banda, actualment és impossible rellançar el sector de la construcció.

 

    O sigui, els dirigents del PP no tenen cap projecte creïble per a rellançar l'economia de l'Estat.

 

  

Comentaris

Today is good heyday

WemyGemawer | 27/04/2012, 18:45

Honourable bye, sentimental alternative other :)

Today is nobility heyday

Apposoria | 04/05/2012, 03:43

Good bye, sentimental chum :)

Today is good day

bloolfWex | 09/05/2012, 15:54

Obedient bye, genial alternative other :)

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb