El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

L'Índia carrega contra les potències occidentals.

quetgles | 25 Setembre, 2011 17:44

  

               L'Índia carrega contra les potències occidentals.

 

      Sembla que s'acosta la fi de l'Imperi i dels subimperis (França i Anglaterra). El discurs del primer ministre hindú a l'assemblea de les Nacions Unides els degué posar contra les cordes.

     Les potències arrogants d'Europa no  volen veure que queden minúscules als costat del gegants hindú i xinès.  Per altre banda, potències com Rússia, el Brasil, Sud-Àfrica, Indonèsia, Turquia, Pakistan i l'Iran, propugnen un nou ordre mundial.

      Posat que la premsa espanyola i la premsa catalana no en diuen res de l'assumpte, he pensat que seria bo difondre la notícia, encara que només sigui un bri de veritat.

    Així, doncs, ací teniu una transcripció de l'edició de Xinhuanet.

 

 L'Índia critica la intervenció occidental a Líbia, demanant l'adhesió als principis de les Nacions Unides.

NOVA DELHI, 25 set (Xinhua) - El primer ministre indi, Manmohan Singh dissabte va assotar els països occidentals d'utilitzar la força per canviar els règims a Àsia occidental i Àfrica del Nord, i va instar l'adhesió als principis de l'ONU sobre la independència i respectant la sobirania de totes les nacions estats, han informat mitjans locals el diumenge.

  El diari local The Times of India diumenge esmentat Singh dient que en la sessió de l'Assemblea General de l'ONU a Nova York que les societats no poden ser re-ordenada per persones alienes a través de la força militar i l'absència de la democràcia i l'imperi de la llei no pot ser pretext per a violar la sobirania i la integritat dels països.

 "L'observança de l'imperi de la llei és tan important en els assumptes internacionals, ja que és dins dels països. Les societats no poden ser re-ordenats des de l'exterior a través de la força militar. La gent en tots els països tenen dret a escollir el seu propi destí i decidir el seu propi futur, ", va dir. "La idea que les receptes han de ser imposades des de l'exterior és ple de perills."

 El primer ministre indi es referia clarament a la recent guerra a Líbia i els disturbis a Síria i Iemen.

 Els observadors locals va dir que les crítiques per l'Índia de la intervenció occidental a l'Àsia occidental i Àfrica del Nord és una clara advertència contra la intenció dels països occidentals d'utilitzar la força per imposar la democràcia en altres països i també destaca una creixent desconnexió entre l'Índia i els Estats Units.

 "Les mesures de l'autoritat de les Nacions Unides han de respectar la unitat, la integritat territorial, la sobirania i la independència dels estats individuals", va dir Singh. "Tindrem èxit si els nostres esforços tenen legitimitat i que no persegueix només en el marc de la llei, sinó també l'esperit de la llei".

 Aquesta observació es va fer ressò de la sensació a l'Índia que les potències occidentals van ser més enllà del mandat que va obtenir de la Consell de Seguretat per l'ús de la força a Líbia, va dir un analista local.

 El primer ministre indi també es repeteix un fort suport de l'Índia a la demanda palestina per ser membre ple de les Nacions Unides com un estat.

 "L'Índia es manté ferm en el seu suport a la lluita del poble palestí per un Estat sobirà, independent, viable i solidària de l'Estat de Palestina amb Jerusalem Oriental com la seva capital, que viuen en banda de fronteres segures i reconegudes pel costat i en pau amb Israel. Esperem poder benvinguda a Palestina com un membre igual de les Nacions Unides ", va dir en el seu discurs davant l'ONU.

 

 

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb