El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

El Mein Kampf bufo d'En Carod-Rovira.

quetgles | 22 Juny, 2011 18:26

 

           

                          El Mein Kampf bufo d'En Carod-Rovira.

  

      Una mena de Mein Kampf  bufonesc és l'escrit d'En Josep-Lluís Carod-Rovira publicat a Nació Digital,16.06.2011, amb el títol de Indignació espanyola.

 

      És Mein Kampf,  pel to de crida solemne a la nació catalana. Fa una mena de crida en contra dels indignats espanyols que, segons En Carod, ''han ocupat places dels Països Catalans''. ''Han  plantat aquí les seves tendes (diu En Carod, referint-se als indignats espanyols), han pintat les seves pancartes majoritàriament en castellà i s'han expressat públicament en aquest idioma''.

 

  És bufo, en el sentit que En Carod recrea de manera bufonesca la realitat social a  que fa referència.

    És bufonesc usar la denominació de ''indignats espanyols'' per a referir-se als acampats de la Plaça Catalunya.

    És bufo qualificar d'espanyols als barcelonins que participen al Moviment 15-M. És bufo un homenet sol pretengui atorgar el certificat de ''bon català'' segons l'ús de la llengua.

    

  És Mein Kampf  pretendre fer fora de Catalunya (Països Catalans) els espanyols o els espanyolistes.

 

    És Bufo que aquesta pretensió recolzi en un deliri. N'Hitler disposava  de les esquadres de les SS per a fer efectiu l'ideari del partit nazi a les ciutats alemanyes. En Carod no disposa de cap estol d'homes decidits a expulsar espanyols. Per no tenir, va perdre tots els càrrecs polítics, i els seus l'apartaren de la direcció del partit.

 

    Sembla que és cert que entre els acampats de Plaça Catalunya predomina l'ús de l'espanyol. Però resulta bufo esqueixar-se  les vestidures per aquest motiu. Tothom sap, i En Carod sap, que a la major part de les assemblees de treballadors a Barcelona l'espanyol és predominant.  En Carod sap que a Barcelona l'ús social de l'espanyol és predominant.

 

   És bufonesca la indignació d'En Carod amb els ''indignats espanyols''.

 

    És bufo fer una versió del ''barco de requilla'' mallorquí. En Carod proposa que els ''indignats espanyols'' de Plaça Catalunya ''que es manifestin, s'indignin, es pixin, pintin,  escridassin i insultin allà on els correspon: al seu país''.

 

   És clar, el nostre bufó deu donar per fet que uns ''indignatats catalans'' no es pixen, ni pinten, ni insulten, i, en tot moment, es mostrarien respectuosos amb els parlamentaris, ''elegits pel poble''.

     Aquests indignats barcelonins (''espanyols'', segons el nostre  bufó) li poden respondre dient:  Nosotros somos de aquí. Vete tú. 

    Sembla que es devia pensar que era una jugada genial (de bufó) això de l'escàndol mediàtic. Tal vegada es pensava que podria ressuscitar com a nou líder d'una futura plataforma independentista catalana (un Bildu català?), i així es venjaria dels odiats dirigents d'Esquerra Republicana que el van fer fora.

 

   

 

   

  

         

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb