El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

La Vanguardia. Les cròniques poca-solta des de Pequín.

quetgles | 19 Juny, 2011 15:17

 

  

            La Vanguardia. Les cròniques poca-solta des de Pequín.

  

   Majorment, els diaris espanyols – i els diaris ''occidentals'' – fan com si fossin al servei de l'estratègia  de l'Imperi ianqui.

 

   Així, per exemple, es pot veure la feina  del corresponsal de La Vanguardia a Pequín:  dia sí i l'altre també,  N'Isidre Ambrós envia cròniques des de Pequín (suposadament, són escrites a Pequín, però, de fet, podrien ésser elaborades a Barcelona estant); són una tirallonga de desgràcies que dobleguen l'esquena de les amples masses treballadores de la Xina.

   En lloc de sortir al carrer i descriure la realitat de Pequín, N'Isidre prefereix retransmetre els informes que llegeix de l'Agència France Press.

     En lloc de descriure la inaudita transformació de la Xina, N'Isidre narra allò que ha llegit sobre una suposada revolta dels obrers de Shenzhen. No explica que Shenzhen és una de les metròpolis més actives del món. No explica que els dos milions de pisos ultramoderns  de la ciutat serveixen d'habitatge habitual de milions de famílies de la classe treballadora.

   N'Isidre escriu (inspirant-se amb els informes de l'AFP) que el salari mitjà dels treballadors xinesos és al voltant dels 180 euros mensuals, uns 258 dòlars.  Afirma que les amples masses obreres estan en una situació crítica. Allò que amaga N'Ambrós és que el nivell de consum dels treballadors xinesos és semblant als dels treballadors europeus, i superior als dels treballadors catalans.

    N'Ambrós, amb mala fe, amaga el fet que el nivell del sous dels xinesos es correspon amb els baixos preus dels productes de consum d'allà. No explica que un treballador fadrí pot llogar un apartament de baix cost per 80 dòlars.

 

   Evita fer referència al superior sistema ferroviari xinès. Hauria d'explicar que els trens xinesos de gran velocitat no solament són els més ràpids del món, sinó també els més extensos. Hauria d'explicar que la línia de TGV Pequín-Xangai que s'ha d'inaugurar a final de mes està conformada per dos sistemes de combois de 90 unitats (És a dir, 180 combois diaris), de manera que te previst transportar multituds d'individus de les classes populars, els treballadors migrants inclosos. Podria informar que el cost del bitllet més barat puja a uns 60 dòlars per fer un recorregut de 1320 kms, en comparació als 46 dòlars del bitllet del TGV Madrid-Barcelona.

    N'Isidre Ambrós hauria de sortir al carrer i descriure la superior civilització de Pequín respecte a Barcelona.

 

   Per a un tractament més ample sobre el tema podeu veure el meu post El blog d'En Joan Quetgles | La Xina triomfant (1).

   

 

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb