El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

El Grup Hayek català

quetgles | 31 Maig, 2011 05:46

 

 

  

 

            El ''GrupHayek'' català, creació dels neoliberals (neocons catalans). 

     Aquest post és una reedició d'un altre escrit semblant que vaig penjar a  la Xarxa al 2009, amb la intenció de facilitar l'accés a la informació  sobre el tema ''Hayek''.

    L’extraordinària extensió que s’ha fet i es fa del pensament d’En Hayek per part de les formacions ideològiques dels capitalistes es pot constatar per la seva reproducció a Catalunya i a Espanya. Teniu a l’abast nombroses entrades a la Xarxa que fan referència a el “GrupHayek”, creat a Barcelona a 1996, i altres entrades que fan referència la  Fundació Catalunya Oberta, constituïda el 2001.  Sembla que ambdues associacions són en fase d’integració. A la seva pàgina Web, la FCO es descriu com a  “fundació catalanista i liberal formada per periodistes, intel·lectuals, empresaris i altres professionals destacats de la societat catalana...Es tracta d’una de les entitats més dinàmiques del país, autèntic ‘think tank’  del catalanisme i liberalisme”. Com era de suposar, la major part de membres d’aquestes entitats són quadres del CIU o simpatitzants col·laboradors amb aquesta formació política. Basta veure que els màxims exponents són Joaquim Tosas, Lluís Prenafeta, Macià Alavedra, Joan Oliver, Alfons López Tena, Xavier Sala i Martín, Jordi Barbeta, Arcadi Calzada, Vicenç Villatoro, i d’altres.    Els conservadors liberals catalans també s’han esforçat a promoure  l’obra de Karl Popper, filòsof que fou carn i ungla  d’En Hayek. Durant el Govern de Jordi Pujol, a 1989, es va concedir el Premi Internacional de Catalunya a Karl Popper (Justament, l’obra més famosa d’En Popper es titula “La societat oberta i els seus enemics”).   Oh, vaja! Aquesta gent “tan oberta” (tan capitalista)  s’han donat pressa per a crear també la “Universitat oberta” (la Universitat neocon catalana).  

 

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb