El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

La Spanish Revolution, el moviment immòbil.

quetgles | 20 Maig, 2011 17:58

 

 

  

   La Spanish Revolution, el moviment immòbil.

   

        El ''moviment'' del 15-M no disposa de líders, ni de banderes, ni de color ideològic, ni de programa polític, ni de cap objectiu concret a aconseguir.

 

   El 15-M espanyol és el súmmum de la contradicció. És un moviment que no es mou.

   El 15-M no es mou perquè és paralític de neixença. És un paralític que clama perquè vol participar a les olimpíades.

 

    Fins ara, a les concentracions de les ''persones indignades'' sembla que és majoritari el sentiment de rebuig contra els partits polítics i contra els sindicats. Dic ''sembla'', perquè els indignats no tenen líders ni portaveus. Al meu parer, els resulta impossible prendre resolucions.

 

    Els concentrats  a la Puerta del Sol, dia 17, no acceptaren la presència de banderes republicanes. Però això no lleva que una altra assemblea, d'una altra ciutat, voti a favor de la república.

     O sigui, la cosa ridícula és que cada acampada esdevingui una assemblea constituent sobre les més diverses qüestions. El resultat és que centenars d'assemblees dels acampats, siguin grans o minúscules, voten propostes polítiques divergents, quan no contraposades.

    A la pràctica, a les diverses grans acampades  els resulta impossible muntar una autèntica assemblea política realment funcional.  Deu mil persones concentrades a una plaça no es poden organitzar en assemblea; és físicament impossible.

 

     És per això que les pseudoassemblees dels acampats no han fet pública una resolució política que les defineixi.  Els mitjans únicament poden recollir les opinions polítiques individuals, les anècdotes, les frases i els eslògans. És tot el que  pot donar de sí aquest moviment. On diu que els manifestants han aprovat la nacionalització dels bancs i de les caixes, però és fals. La declaració contra la banca només és a  les pancartes, als cartells o a les declaracions individuals.

 

   Fins al moment, els ''indignats'' es mantenen units perquè no voten cap resolució. Tan bon punt votin resolucions, sorgiran els partits. Uns votarien a favor de la bandera republicana, uns altres a favor de la bandera monàrquica amb toro; i, si de cas, a l'assemblea de Girona, podria ésser que els indignats proclamessin la República Catalana.

 

Comentaris

Re: La Spanish Revolution, el moviment immòbil.

petorro | 20/05/2011, 19:51

Ai senyo senyo!. Miri vostè el calendari, veurà que posa 20 de Maig del 2011. Estem al segle XXI. Tenim tecnologia per comunicar-nos amb molts punts/persones del mon a l'ora i en temps real. Ja no mos podeu enganyar ni amagar res mes.
La manera de fer política canviarà mes prest o mes tart, i vostès no i podran fer res. Això es el principi del canvi. Res es etern. Estem en un canvi de cicle. La majoria de polítics estan obsolets, s's'extingiran. Es llei de vida.
Vostè no ha entès res.

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb