El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

La traïció d'En Judes, una història impossible.

quetgles | 23 Abril, 2011 10:48

  

               La traïció d'En Judes, una història impossible.        

      

      Aquesta setmana en que es fa exhibició del poder de Roma  es denomina ''Setmana Santa'', però seria més apropiat denominar-la ''Setmana de la Representació de les històries impossibles''. Bé, hem de suposar que els qui participen a la ''representació santa'' tampoc hi creuen.

   Aquest estrany fenomen és una conseqüència de la prolongació de l'hegemonia l'oligarquia franquista, mai vençuda.  Aquesta hegemonia fa que l'Església catòlica mantingui els seus privilegis, i blinda l'obscurantisme, de manera que obstaculitza l'exercici de la Il·lustració.

    És de veure la manera en que el Govern d'En Rodríguez Zapatero i la direcció del PSOE evita tota confrontació ideològica amb la dogmàtica catòlica, ans al contrari, fa demostració pública de participació oficial a les cerimònies i celebracions de l'Església catòlica (Sembla que el ministre de la Presidència, En Ramón Jáuregui, ha d'assistir a la beatificació d'En Joan Pau II).

 

     A un text atribuït a un suposat Mateu, s'afirma que un tal Judes va trair a Jesús.  El text  fa: Llavors un dels dotze, que es deia Judes Iscariot,  va anar als grans sacerdots i va dir ''Quant en donaran si els hi faig el lliurament de Jesús?''  Ells li va oferir trenta peces de plata. I des d'aquest moment va començar a cercar una oportunitat per lliurar-lo''.

    I, tot seguit, el relat d'En Mateu diu així:  Mentre ell encara parlava (Jesús), En Judes, un dels dotze, va arribar i amb ell una gran multitud amb espases i pals dels grans sacerdots i els ancians del poble. El traïdor els havia donat senyal dient: ''aquell qui jo besaré, agafeu-lo. De seguida es va acostar a Jesús i li va dir: ''Salve, Rabí!'' i el besà. Jesús li diu: ''Amic, fes el que hagis de fer''.  Llavors es van acostar i van agafar Jesús i el van arrestar''.

 

     Aquest relat és una història impossible. Vegem-ho. L'oferta que fa En Judes als grans sacerdots és inimaginable i irreproduible. No era el cas que Jesús fos un desconegut;  i tampoc era el cas que Jesús estigués a un parador desconegut. No és possible de trobar sentit a una oferta de lliurar a la policia un personatge públic i que es mou per la ciutat.

    La besada d'En Judes és una pura recreació teatral. I també teatral resulta l'actuació ''d'una gran multitud amb espases i pals (què havien de fer amb els pals?). Amb cap cas real no és imaginable que per a detenir un home sol es mobilitzi una multitud de policies.  

    Igualment impossible hagués sigut si, al 1946,  el governador britànic a l'Índia hagués acceptat la proposta d'un deixeble d'En Mahatma Gandhi per a lliurar En Gandhi a la justícia per diners.

 

   Hem de concloure que els teòlegs (els 40.000 teòlegs) no creuen en Déu ni en les ''Sagrades Escriptures''. Que ells, tan estudiosos, se'n adonen que els relats bíblics són una col·lecció de disbarats, però la seva feina consisteix en intentar donar credibilitat a allò que és absurd.

 

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb