El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

Mahoma i l'Islam. Un aclariment.

quetgles | 13 Març, 2020 06:36


   En Mahoma i l'Islam. Un aclariment.
 
 
     En referència a qualquns dels meus articles, un hom podria pensar que considero l'Islam com a superior al cristianisme i que simpatitzo amb la doctrina d'En Mahoma. Però aquest pensament seria totalment erroni. 
    Vegem la cosa: Si be és cert que l'Islam alliberà les amples masses d'esclaus als territoris que dominava tot complint la doctrina mahometana, s'ha de considerar que aquesta és la cara bona de l'Islam. Però el meu aclariment allò que vol assenyalar és la cara dolenta de l'Islam.
     La cara dolenta de l'Islam: Mentre per una banda alliberava els esclaus, per l'altra banda establia silenciosament una esclavitut universal de la dona musulmana.  La dona musulmana resta com esclava del seu marit entre d'altres possibles esclaves.  Aquesta esclava es tractada com si fos una mena de subespècie humana.
      Aclariment: Com podeu llegir a la Viquipèdia, En Mahoma, en incompliment de la seva pròpia normativa, en va tenir setze d'esposes oficials. I també podeu llegir que En Mahoma es va casar amb Aixa quan aquesta tenia l'edat de sis anys, si bé se l'emportà al llit  al complir nou  anys.
    A considerar: A les societats actuals no musulmanes, En Mahoma seria processat com a pederasta i com a explotador de setze dones esclaves.
  
      
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb