El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religiˇ sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

La independŔncia de Catalunya: Una previsiˇ.

quetgles | 28 Setembre, 2017 10:10


  


La independència de Catalunya: Una previsió.D'aquí tres dies tindrà lloc l'intent de dur a terme la celebració del referèndum per a la independència de Catalunya. A hores d'ara no es sap si es podrà celebrar o no. Per altra banda, encara que fos efectiu (i en aquest cas guanyaria el sí, sense cap dubte), és imprevisible el que s'esdevindrà després.


El que jo crec: Encara que el govern de l'Estat impedeixi ara la proclamació de la República Catalana, el que és segur és es farà palès que la crisi de l'Estat espanyol no ha fet sinó augmentar, i que l'independentisme i l'esperit republicà ha iniciat una fase de creixement incontenible. Amb unes altres paraules: Es farà palès que l'artefacte franquista creat al 78 (la monarquia franquista) ja no funciona.


En relació amb això anterior podeu veure tot un seguit de consideracions i previsions que vaig fer públiques a principis d'any a Balearweb. Vegeu el post A manera de poema: Desperta poble!El referŔndum de Catalunya: Un comentari de la premsa russa.

quetgles | 26 Setembre, 2017 18:10


  


El referèndum de Catalunya: Un comentari de la premsa russa.Els diaris russos de difusió internacional i les agències de premsa russes dediquen molta atenció al procés independentista català. Majorment, fan unes anàlisis del procés que coincideixen en bona mesura amb els plantejaments dels sobiranistes. En general mostren simpatia respecte al moviment independentista català.

Al meu entendre, l'article que comenta l'actual crisi de l'Estat espanyol, article aparegut a Internet del diari rus EADaily, 22/09/2017, és una bona mostra de l'alt nivell de coneixement de la realitat catalana dins l'Estat espanyol.

He pensat que seria bo contribuir a la difusió de l'article de referència per mitjà del servidor BalearWeb.

En català, l'article es titula El referèndum sobre la independència de Catalunya: quina serà la repressió del Poder.


Vegeu-lo:

: https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=ca&prev=search&rurl=translate.google.es&sl=ru&sp=nmt4&u=https://eadaily.com/ru/news/2017/09/22/referendum-o-nezavisimosti-katalonii-chem-obernetsya-silovoe-podavlenie&usg=ALkJrhiNevIdgGxYCSB8A5LxwE6cZp29Pg


Els jutges franquistes i els jutges nazis.

quetgles | 23 Setembre, 2017 17:32


                                          Els jutges franquistes i els jutges nazis.

    A l'any 1933, el distingit filòsof Martin Heidegger va desposseir a N'Edmund Husserl de la dignitat de professor emèrit de la Universitat de Friburg. En Heidegger (que era el rector de la Universitat) deia que ell es limitava a complir la legalitat del nou règim nacional-socialista. Segons la nova llei, els individus de ''sang jueva'' havien de quedar exclosos dels centres d'ensenyament. 
    Convé saber: En Husserl havia renunciat al judaisme i havia adoptat el luteranisme. 
   Els jutges nazis declaraven com a justes i necessàries les lleis de ''neteja racial''.
   Els jutges franquistes (com ho són els del Tribunal Constitucional) entenen que Catalunya (El Principat de Catalunya) no té dret a l'autodeterminació, que reclamar un referèndum sobre la independència és il·legal i antidemocràtic, que la democràcia vàlida consisteix en fer valer la ideologia franquista, que les manifestacions en suport del referèndum són obra de les ''turbes'' abduïdes.

    
  

Vaja! En Sßnchez i N'Iceta es passen al bÓndol franquista!

quetgles | 15 Setembre, 2017 17:13


 
                   Vaja! En Sánchez i N'Iceta es passen al bàndol franquista!

 

 

     Semblava que En Pedro Sánchez, El Secretari General del PSOE, volia palesar que s'enfrontava decididament a la política franquista del govern d'En Mariano Rajoy,  al afirmar que l'Estat espanyol era plurinacional,  que Espanya era ''una nació de nacions''. Preguntat obre quines eren aquestes nacions,  En Sánchez responia dient que Catalunya,  Euskadi i Galícia  eren nacions que en formaven part.

   Però s'ha vist que En Pedro Sánchez ha negat el dret de Catalunya a l'autodeterminació. O sigui que En Sánchez allò que pretenia era fer un joc de paraules de manera que a l'hora de afirmar la plurinacionalitat de l'Estat,  es negués la possibilitat de la independència de Catalunya.

  Per descomptat, l'expressió ''nació de nacions'' no respon a cap realitat; és un bluf,  un contrasentit comparable a dir 'un idioma d'idiomes''.

   Era un joc de paraules. En Sánchez no solament s'oposa al referèndum de Catalunya (Catalunya-Principat) sinó que fa públic el seu suport a les mesures repressives  franquistes del Govern d'En Rajoy. O sigui, En Sánchez es passa al bàndol franquista.

       Per explicar a fons allò de ''el bàndol franquista'',  podeu veure un escrit meu que fa

 L'Espanya impossible.

 

  

En aquest onze de setembre guaiten els mals averanys.

quetgles | 09 Setembre, 2017 17:36


     En aquest onze de setembre guaiten els mals averanys.

 

       Guaiten els mals averanys,  en el sentit que el Govern Central ha començat a prendre mesures per impedir el referèndum del 1-O (El Govern Central i el Tribunal Constitucional).

    Mals averanys: El Tribunal Constitucional ja ha declarat il·legal el referèndum.

     Mals averanys: Sembla que ni el Govern de la Generalitat ni el Parlament de Catalunya-Principat podem impedir les mesures repressives del Govern Central.

      Mals averanys: Sembla que és a l'abast del Govern Central la potestat d'aplicar l'article 155 de la Constitució.

       Mals averanys:  Fins i tot planen les amenaces de presó contra els membres del Govern de la Generalitat.

 

     Aprofito l'avinentesa per penjar aquí un post on jo feia crítica a ''l'independentisme tranquil''. Vegeu-lo:  La independència de Catalunya ...

La Xina puja, els Estats Units va cap per avall.

quetgles | 05 Setembre, 2017 17:09

  

         La Xina puja,  els Estats Units va cap per avall.

 

 

      El vídeo de You Tube que he penjat fa exhibició del poder de les forces armades xineses; sembla que vol esser un missatge contra el militarisme ianqui.  El missatge voldria dir: ''La vostra (la dels EUA) superioritat militar ha acabat,  podeu veure que guanyem la cursa de la tecnologia militar''.

     Però el missatge escrit ofereix les raons de perquè la Xina guanya la cursa científica i tecnològica,  la social,  en darrer terme.

    Vegeu el vídeo: Per què la Xina puja i els EUA cauen

Why China rises and the US falls .

  

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb