El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

Una passa cap al nou ordre mundial.

quetgles | 11 Juny, 2017 07:58

 

 

Normal 0 21 false false false CA X-NONE X-NONE

                                                Una passa cap al nou ordre mundial.

 

 

    Aquests dies de juny de 2017, a Astana,  capital del Kazakhstan, s'esdevé la cimera de l'Organització de Cooperació de Xangai (OCS).

    Amb l'adhesió de l'Índia i el Pakintan a la cimera de la OCS,  el 9 de juny,  s'ha fet palesa la importància estratègica d'aquesta organització en relació a la seguretat mundial i al desenvolupament en comú, segons digueren els seus portaveus. Amb els nous membres incorporats,  l'OCS abasta tres cinquenes parts d'Euràsia i té gairebé la meitat de la població mundial.

     Segons va declarar En Dmitry Mezentsev,  ex-secretari general de l'OCS,  l'organització impulsarà vigorosament la seguretat i l'estabilitat internacionals i ajudarà a resoldre els problemes de la regió euroasiàtica; i que ''l'Esperit de Xangai'' irradia la confiança mútua, el benefici mutu, la igualtat, la consulta, el respecte a la diversitat cultural i la recerca del desenvolupament comú.

   La Xina,  la promotora de l'OCS,  ha involucrat a més de 100 països a la iniciativa de la ''Nova Ruta de la Seda'',  iniciativa que té per objectiu construir una xarxa comercial que connecta Àsia amb Europa i Àfrica.

   S'ha de saber:  La Xina  ja ha invertit en el projecte  51,1 mil milions de dòlars,  des de l'octubre de 2013 al  juliol de 2016.

     Aquest article ve a ser una continuació del que vaig escriure (en profunditat) al setembre del 2014. Vegeu el post  El nou ordre mundial està a punt.

1.       

 

 

   

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb