El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

Trump, dos discursos contraposats.

quetgles | 28 Febrer, 2017 20:46

 

Normal 0 21 false false false CA X-NONE X-NONE

                              En Trump,  dos discursos contraposats.

 

     Al llarg de la campanya presidencial,  el candidat republicà,  En Donald Trump, en nombroses ocasions,  va expressar  el seu desacord amb la política intervencionista i militarista dels governs de Washington. Va declarar que considerava un absolut fracàs la intervenció militar ianqui a l'Orient Mitjà. Va dir que considerava que l'OTAN era obsoleta. Va dir i repetir que els Estats Units no havien de ser la policia del món.  Per altra banda, també va dir que una de les seves prioritats seria acabar amb l'Estat Islàmic i amb el terrorisme islàmic. També va dir moltes de vegades que volia desplegar una política d'entesa amb el president de Rússia,  En Vladimir Putin.  En aquesta línia de discurs,  no es va privar de denunciar la política militarista de N'Obama i de Na Clinton,  fins al punt que va acusar N'Obama de ser el creador de l'EI.

    Amb En Trump a la Casa Blanca,  s'estenia l'opinió que s'iniciaria una era pacifista. Però  les noves declaracions bel·licistes (i les iniciatives) d'En Trump president contradiuen les pacifistes d'En Trump presidencial. Especialment alarmant és la seva última declaració on expressa la seva voluntat d'assegurar l'hegemonia mundial de l'exèrcit ianqui (Alarma pel significat militarista,  però alarma també pel significat antisocial: el colossal creixement del pressupost de guerra (54.000 milions de dòlars) es farà a costa dels pressupostos socials).

         Una vegada exposat el meu punt de vista sobre la qüestió,  he pensat que seria bo difondre el rigorós informe d'En Finian Cunningham (RT,  27/2/17) entre els internautes catalans. Vegeu-lo

De Trump 'OTAN obsolet' significa Europa pagant nosaltres ...

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb